Valldoreix celebrarà un #trashtag per netejar l’entorn natural

Foto: Elisenda Dalmau

El proper 17 de novembre a les 10 del matí a l’accés del Club Esportiu Valldoreix se celebrarà el #TrashtagValldoreix, una jornada de recollida d’escombraries a l’entorn natural de la vila. Es tracta d’una proposta organitzada per les entitats Valldoreix Espais Naturals, Valldaurex, l’Associació de Veïns i Veïnes Progessistes, l’Associació de Propietaris i Veïns i l’Associació de Veïns de Ca n’Enric la Miranda amb la col·laboració de l’EMD.

La jornada és la concreció de la idea llençada per la veïna Elisenda Dalmau a través d’un article a elCugatenc. La valldoreixenca va criticar llavors l’acumulació de plàstics, que va acabar recollint, al bosc a la zona de Can Badal. Va ser així com va interpel·lar els vocals de la Junta de Veïns per iniciar una recollida: “Creem consciència mediambiental, perquè anem tard. I no és una qüestió de partits, és una qüestió que ens engloba a tots/es com a espècieˮ.

A partir d’aquell moment es van fer diverses reunions per concretar els detalls i per aconseguir que la proposta, que inicialment interpel·lava els polítics, acabés sent protagonitzada per les entitats de la vila. Tot i que a les sessions plenàries el govern explica que sí hi ha neteja d’espais com les rieres, en diverses ocasions ha reconegut que no sempre es poden tenir tots els espais en un estat òptim i que el civisme i l’acció de la ciutadania són importants en aquest sentit.

El nom de #TrashtagValldoreix pren com a referència el repte viral que es va popularitzar al març d’aquest any a nivell mundial. Es tracta d’ajuntar grups de voluntaris que netegen espais naturals i mostren a les xarxes una fotografia de l’abans i del després. Avui dia l’etiqueta #trashtag té 139.000 publicacions a Instagram i #trashtagchallenge 27.200. És una etiqueta que també s’ha fet servit massivament a altres xarxes com Facebook i Twitter.

Notícies relacionades