Ple de setembre a l’EMD: Mòduls per a l’Escola de Música, retorn dels terrenys de l’estació i Parc de Collserola

Foto: Jordi Pascual

La primera sessió plenària del curs polític a Valldoreix ha estat marcada per les mocions, sis en total, tot i que també hi ha hagut punts de govern rellevants com ara una modificació pressupostària, la recuperació dels terrenys de l’estació cedits a l’Ajuntament l’any 2013 i la petició perquè l’EMD formi part de l’Assemblea General del Consorci del Parc Natural de Collserola. A continuació repassem els principals punts tractats. També pots llegir la contracrònica de la sessió, que aquesta vegada se centra en les reaccions a la investigació d’aquest diari sobre les tres cases del carrer Sant Francesc que s’hauran d’enderrocar i el constructor Sebastià Altet.

Proposta fallida d’una campanya contra l’incivisme

Només el grup proposant ha votat a favor de la moció de Ciutadans perquè l’EMD engegui una campanya de sensibilització cívica que apel·li a la corresponsabilitat ciutadana per evitar comportaments incívics, per fomentar el respecte a Valldoreix i al seu entorn. Els taronja proposen centrar-se en la recollida d’escombraries i voluminosos, el manteniment de solars, els sorolls, la tinença irresponsable de gossos i la proliferació del mosquit tigre. La resta de grups han criticat que es barrejaven molts temes i que els actes incívics són d’una minoria de veïns.

Crida a la neteja dels emborals

El PSC ha retirat la moció per demanar un control més freqüent dels emborals amb risc d’embossament i estudiar un sistema de manteniment amb l’empresa encarregada. També es proposava fer una campanya dirigida al veïnat per explicar els riscos de no fer manteniment al clavegueram i als emborals. Han optat per retirar la proposta perquè el president, Josep Puig, ha mostrat la planificació d’accions i ha dit que la brigada ja ho té en compte. Igualment la vocal socialista, Susanna Casta, ha demanat tenir-ho en compte i ha criticat que no se li hagi facilitat aquesta informació abans.

Es farà una Comissió de Seguretat

El PSC i ERC-MES han retirar la moció per demanar la convocatòria d’una Comissió de Seguretat en un termini d’un mes i per convidar les entitats veïnals interessades. També es demana convocar la resta de comissions i penjar les conclusions de les realitzades durant el mandat passat al web municipal. Han optat per la retirada perquè el president, Josep Puig, s’ha compromès a fer una convocatòria de la junta de seguretat i ha cridat a formalitzar l’espai de contacte amb els veïns sobre els temes de seguretat que es va iniciar arran del creixement del nombre de robatoris, el que suposarà fer una regulació pròpia.

Toc d’atenció per millorar la Colònia de Montserrat

La CUP-PC ha retirat la moció per projectar de forma urgent un Pla de Millora per a la Colònia de Montserrat que contempli la repavimentació els carrers i arranjar la circumval·lació dels carrers Vista Alegre i Hortet Solé. També es demana que l’Ajuntament coordini la gestió de la modificació urbanística i que aquesta tingui un procés d’exposició perquè el veïnat pugui fer aportacions. Ho ha fet perquè la proposta ha topat amb dos informes que expliquen les dificultats jurídiques i urbanístiques de fer un Pla de millora. El vocal cupaire Ferran Margineda defensa que, encara que retirada, la moció serveix per reprendre un afer històric.

Suport a les persones refugiades en segona fase d’acollida

Tots els grups han votat a favor de la moció de la CUP-PC i ERC-MES per destinar una part del pressupost de l’any vinent a concedir una subvenció de 4.000 euros a Refugees Welcome per ajudar a la segona fase d’acolliment de les persones refugiades.

Es crearà una taula d’emergència habitacional

Només Ciutadans ha votat en contra de la proposta d’ERC-MES, CUP-PC i PSC (Junts s’ha abstingut) per garantir el dret a l’habitatge a Valldoreix. La proposta recull la creació d’una taula per l’emergència habitacional en què hi participin les institucions competents i els partits polítics i que serveixi de base per elaborar un pla d’acció per fer-hi front, també als casos d’emergència. Es demana a l’Institut Català del Sòl que endegui el més aviat possible la promoció d’habitatge protegit del carrer Santjoanistes. Els taronja han votat en contra dient que cal prendre accions i no fer taules de debat que no sempre són útils mentre el govern ha optat per l’abstenció dient que l’EMD no té la competència en habitatge i instant al nou govern santcugatenc a reunir-s’hi per acordar accions.

Modificació pressupostària que recull la instal·lació de mòduls per a l’Escola de Música

El govern i el PSC han votat a favor de la vuitena modificació pressupostària de l’any en què es recull una partida extra de 35.000 euros per a la compra i instal·lació de mòduls a l’Escola de Música per remeiar provisionalment els problemes d’olors i humitats d’algunes de les sales. Aquests mòduls s’instal·laran al costat del Garden. Així mateix hi ha suplements a partides com ara 50.000 euros per al manteniment de carrers i 40.000 per al manteniment del clavegueram. Els diners per a les noves despeses provenen del romanent de tresoreria per a despeses generals.

L’EMD recupera els terrenys de l’estació cedits a l’Ajuntament l’any 2013

Tots els grups excepte Ciutadans, que s’ha abstingut, han votat a favor de la ratificació definitiva de la modificació del conveni que van signar l’EMD i l’Ajuntament al 2013 i pel qual el consistori santcugatenc passava a ser el titular de tres terrenys públics a l’entorn de l’estació de Valldoreix. Es preveia el retorn dels terrenys si no s’edificava en un període de 5 anys així que l’aprovació d’aquest punt és seguir allò estipulat pel propi conveni. Es culmina així un tràmit iniciat al maig, abans de la celebració de les eleccions municipals.

L’EMD demana formar part de la l’Assemblea General del Parc Natural de Collserola

Tots els grups han votat a favor de la petició de modificació dels estatuts del Consorci del Parc Natural de Collserola per poder incloure l’EMD com a membre de l’Assemblea General ja que l’administració valldoreixenca té competències pròpies que afecten al parc.

Notícies relacionades