Ple de maig a l’EMD: Valldoreix ciclable, cas Palau i pantalla a Can Cadena

Foto: captura del directe

Tres mocions han iniciat la sessió ordinària de la Junta de Veïns a Valldoreix en què els punts de govern més importants han estat l’aprovació d’una modificació pressupostària i l’aprovació de les Festes Locals.

Petició a l’Ajuntament perquè connecti el carril bici amb Valldoreix

Junts per Sant Cugat Valldoreix, ERC-MES, CUP-PC i PSC ha aprovat una moció per demanar a l’Ajuntament que connecti el carril bici amb la vila. Per fer-ho, pren el compromís de realitzar un mapa de la possible xarxa ciclista de Valldoreix, de senyalitzar el tram de Ramon Escayola a partir de la plaça dels Ocells fins al carril bici del carrer Joan Borràs com a zona 30, refer i fer més ample el tram de carril bici del carrer Ramon Escayola, dotar-se de recursos econòmics per mantenir la xarxa existent, fer una campanya de sensibilització i demanar al consistori santcugatenc que la continuïtat de la xarxa ciclista sigui des de Ramon Escayola passant per carrer Àvila. La resolució s’ha aprovat amb una esmena presentada pel govern en què condiciona les accions a la viabilitat econòmica, prenent el compromís de debatre les prioritats en la sectorial de mobilitat. L’única vocal de Ciutadans s’hi ha abstingut demanant un debat més ampli sobre la mobilitat.

Rebuig a la corrupció arran de la sentència del cas Palau

Tots els grups excepte el govern (que ha votat en contra) han votat a favor de la moció de CUP-PC, ERC-MES i PSC en la línia de l’aprovada a l’Ajuntament arran de la ratificació de la sentència del cas Palau. En aquest cas es demana rebutjar les pràctiques delictives, donar suport a l’estudi de la sentència que pugui fer l’Ajuntament, col·laborar en l’auditoria, exigir l’assumpció de responsabilitats polítiques als regidors convergents del període afectat i fins el 2009 i demanar el retorn de la quantitat defraudada.

Reactivar el seguiment d’acords de forma telemàtica

Tots els grups excepte el govern (que ha votat en contra) han votat a favor de la moció del PSC en què es demana reiniciar, mitjançant comunicació telemàtica, les iniciatives que s’han aprovat al plenari i mitjançant pactes entre govern i l’oposició. El text també demana la implementació de l’app de Valldoreix, consensuar els canvis a fer en les àrees de cultura i esports davant la COVID-19, convocar les taules d’informació per a l’edició de l’InfoValldoreix i reprendre les reunions per consensuar els canvis a la regulació del Consell de la Vila. El govern diu que no s’ha aturat l’aplicació de mocions tot i que la COVID-19 ha dificultat la feina.

Modificació pressupostària per instal·lar una pantalla de leds a Can Cadena

El govern ha vota a favor de la sisena modificació pressupostària del que va d’any, on es preveu la creació d’una partida de gairebé 17.700 euros per a la instal·lació d’una pantalla de leds a Can Cadena. La modificació també incorpora l’ampliació de la partida de l’execució del camí perimetral de Can Monmany en 1.869 euros i la del projecte de modificació de les escomeses dels quadres elèctrics de la masia en 2.153. També es dota la partida de mobiliari urbà de 5.000 euros. Els fons provenen del fons de contingències i del romanent de tresoreria. L’abstenció de Ciutadans ha permès decantar la balança pel vot de qualitat del president. ERC-MES, CUP-PC i PSC han intentat aprovar una esmena per retirar la partida referent a la pantalla però que ha decaigut amb la mateixa correlació de forces.

Festes locals

Tots els grups han votat a favor de les dates de les festes locals del 2021: el dimecres 3 de març per Sant Medir i el dijous 16 de setembre per Sant Cebrià.

Notícies relacionades