L’AFA de l’escola bressol de Valldoreix aconsegueix una inversió extra de 30.000 euros per al centre després de l’aiguat

Foto: Twitter de Jordi López

L’Audiència pública del Ple de novembre a Valldoreix ha esdevingut un espai de reivindicació per a l’AFA de l’escola bressol, que, seguint amb la lògica del comunicat de premsa que ha enviat poc abans de la sessió plenària, ha demanat als representants polítics entomar algunes de les mancances que mostra l’edifici, demostrades en forma d’un passadís inundat arran de la pluja de les darreres hores. L’associació denuncia “la passivitat de l’equip de govern de l’EMD, amb la Susana Herrada com a presidentaˮ i lamenta que la problemàtica de les goteres fa tres anys que s’allarga.

“Volem demanar al govern de l’EMD que, ara que properament s’han d’aprovar uns nous pressupostos, incrementi la partida pressupostària de l’escola bressol, per solucionar d’una vegada per totes els problemes estructures que té l’edifici de l’escola bressolˮ, expliquen en el comunicat. La seva presència a l’Audiència pública ha refermat les seves reivindicacions per tenir un centre públic de qualitat i en condicions.

La presidenta de l’EMD ha demanat disculpes per la situació viscuda ja que, diu, s’han registrat greus problemes materials a tota la vila. Recorda que al centre ja es va actuar a l’estiu però reconeix que s’ha demostrat insuficient i per això diu que es buscaran solucions immediates, es demanarà responsabilitat civil a l’empresa constructora si encara s’està dins del termini compromès al contracte de l’obra. El vocal de la CUP-PC Xavier Humet ha demanat celeritat en la reparació, prioritzant-la sobre la petició de responsabilitats civils, una apreciació que Herrada ha compartit.

Posteriorment, en el marc de l’aprovació de la vuitena modificació pressupostària del 2018, el mateix Humet ha proposat incorporar una partida pressupostària per actuar ràpidament a l’escola bressol. Després d’un debat amb la secretària-interventora per assegurar-se de la legalitat del tràmit i entre els grups polítics per pactar una quantitat tot i que sense saber el cost de l’obra, els quatre grups han acordat agafar 30.000 euros del romanent de tresoreria per destinar-los al centre, acceptant que potser no caldrà gastar-los tots.

D’aquesta manera no caldrà esperar a un Ple extraordinari o a incorporar cap partida als pressupostos del 2019, que tot just han passat l’aprovació inicial. Segons Herrada, s’intentarà aprofitar l’aturada lectiva del desembre per tal d’emprendre l’actuació i evitar allargar més la problemàtica. De cara a l’any vinent, es manté de moment allò recollit a la proposta pressupostària del govern, és a dir, una despesa d’inversió de 5.000 euros per a l’escola bressol.

Notícies relacionades