La reobertura el Complex Esportiu en horari de migdia a partir del 26 d’abril, a l’Audiència pública

Foto: Jordi Pascual (arxiu)

Les veïnes Eugènia Ortiz i Sílvia Artés, que ja van participar a l’Audiència pública anterior, han tornat a presentar un seguit de preguntes sobre el Complex Esportiu en el torn obert a la ciutadania posterior al Ple d’aquest dijous. Es queixen del tancament en l’horari de migdia i, davant les respostes del vocal d’Esports, Bernat Gisbert, el mes passat, han dit que no consideren que el contracte deixi opció a alterar l’horari (previst de 7 a 21h.) i que l’EMD com a administració contractant hauria de fer-se valer per complir allò estipulat.

Gisbert ha anunciat que el Complex tornarà a obrir en l’horari habitual a partir del dilluns 26 d’abril. Tot i així ha demanat comprensió tenint en compte les afectacions del a pandèmia i ha dit que ha insistit perquè el Complex tornés a obrir en horari complet. També ha llegit una carta de l’empresa concessionària en què s’apunta als efectes de la pandèmia: tancament, ERTO, més treball per adaptar-se a les restriccions, pèrdua de 1.000 abonats. “A nosaltres a qui ens rescata?”, diuen des del Complex en referència al rescat als gimnasos DiR per part de la Generalitat.

Aquest afer ha animat el debat amb l’oposició. D’una banda, Ferran Margineda (CUP-PC) ha demanat al govern que sigui més proactiu davant situacions d’aquest tipus tant per fer complir el contracte dins de les opcions possibles –en aquest cas condicionades per la pandèmia– com per informar la ciutadania, una tasca que Gisbert diu que s’ha fet des del mateix Complex. D’altra, Anna Cano (Ciutadans) ha demanat empatia i ha reconegut l’esforç de l’empresa concessionària, alhora que l’ha felicitat per haver sobreviscut durant aquest darrer any.

L’Audiència pública ha tingut una altra petició, presentada per Cristina Hernández. La veïna ha demanat la instal·lació d’un aparcament per a bicicletes, a ser possible un BiciBox, al costat de Correus. La sotspresidenta Susana Herrada ha respost que esperaran a saber com afecta la reforma de l’oficina que es farà properament per buscar l’emplaçament idoni ja que diu que hores d’ara difícilment es pot encabir un BiciBox i que prefereix esperar per saber si es pot ubicar en un altre lloc o si més no col·locar un aparcament senzill a prop de l’oficina.

Notícies relacionades