La pancarta per l’alliberament dels presos, l’horari de la piscina i el canvi a la secretaria de l’EMD, a l’Audiència pública

Foto: ANC

El torn ciutadà posterior al Ple telemàtic i ordinari d’aquest mes de març ha tingut tres temàtiques diferenciades. D’una banda, el govern ha donat resposta a diverses crítiques rebudes per la col·locació de la pancarta amb el lema “llibertat presos polítics” a la façana de la Casa de la Vila de Valldoreix. D’altra, dues ciutadanes han preguntat per la recuperació dels horaris habituals de la piscina al Complex Esportiu de Valldoreix. Finalment, Francesc Cardoner ha posat en dubte la contractació com a assessora de l’antiga secretària-interventora, Concepció Foraster.

El govern defensa la pancarta

Davant les crítiques rebudes per diversos veïns per la col·locació de la pancarta a la Casa de la Vila, el president Josep Puig ha respost que una part important del ple està a favor de la reivindicació d’aquesta pancarta i que, en qualsevol cas, aquesta no ha tingut cap cost per a l’erari públic. Es tracta de la pancarta que ja va col·locar Sant Cugat per la Independència (ANC) i el CDR anys enrere amb el permís del govern i que posteriorment havia quedat retirada.

Ha estat l’ANC qui de nou ha acudit a l’EMD per demanar la col·locació de la pancarta. Són els propis membres de l’entitat que han recuperat la lona i l’han col·locat a la façana de la Casa de la Vila amb el vist i plau del govern. Aquest fet ha molestat també les vocals de Ciutadans, Anna Cano, i del PSC, Susanna Casta, que han demanat respectar les minories i mantenir la neutralitat de l’espai públic.

L’horari de la piscina

Davant l’alteració de l’horari de la piscina del Complex Esportiu i la proposta de les veïnes Eugènia Ortiz i Sílvia Artés de recuperar l’horari habitual ni que sigui alguns dels dies de la setmana, el vocal d’Esports, Bernat Gisbert, ha assegurat que el tancament al migdia ha estat marcat per la reducció de socis i, en conseqüència, d’ingressos. Ha explicat que el contracte amb l’empresa gestora no contempla un horari exacte d’obertura i que, en qualsevol cas, es pretén recuperar l’horari habitual un cop passi Setmana Santa.

Sobre la contractació de l’exsecretària

El veí i expresident de l’EMD Francesc Cardoner ha posat en dubte que el govern hagi contractat l’exsecretària-intercentora, Concepció Foraster, jubilada fa pocs mesos, com a assessora ja que, diu, legalment hauria d’haver esperat dos anys a fer-se aquesta contractació. El govern s’ha compromès a revisar la llei i la compatibilitat o no d’aquesta contractació. Tot i així, la vocal Elena Degollada ha defensat que la nova secretària-interventora no ha posat cap impediment per realitzar aquesta contractació.

Notícies relacionades