La Festa Major de Valldoreix posarà en valor la tasca del Centre de Restauració de Béns Mobles

Foto: Jordi Pascual

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Del 16 al 19 de setembre Valldoreix celebrarà la seva Festa Major, amb actes amb restricció d’aforament i necessitat de reserva prèvia. Enguany la directora del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), Àngels Solé, amb seu a la vila, serà l’encarregada de fer el pregó que se celebrarà el divendres 17 a les 20:15h. a la plaça del Casal de Cultura, seguit de la tradicional actuació d’havaneres de Port Bo de Calella de Palafrugell.

Així s’ha presentat aquest dimarts pel matí a la seu del CRBMC. El president Josep Puig ha defensat la tasca del centre pel que fa a la restauració de patrimoni i la seva capacitat de projectar Valldoreix com a exponent al món cultural. Solé, per la seva banda, ha avançat que farà el pregó acompanyada de companys de Valldoreix i Sant Cugat. Tot reivindicant la tasca que fan a nivell nacional, també ha defensat la importància de tenir arrelament local, posant d’exemple la col·laboració amb l’EMD de Valldoreix en la restauració de monuments com el castell de Canals o la masia de Can Monmany.

El CRBMC fa 40 anys que es va inaugurar, inicialment amb seu al Monestir i posteriorment a la seva ubicació actual, una presència local que Solé ha reivindicat com a bon treball del president Jordi Pujol i l’exalcade Lluís Recoder. Sobre els reptes de restauració locals, la directora del centre ha dit que Can Monmany té la dificultat de definir els usos i que un canvi de Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) no suposaria una alteració substancial ja que el repte no són només les subvencions. També ha assegurat que arran de la crisi del 2008 les administracions locals, provincials i nacionals han emprès un treball conjunt que permet impulsar projectes de protecció patrimonial.

La vocal de Cultura, Susana Herrada, ha participat a la roda de premsa per explicar algunes de les activitats de la Festa Major, que tindrà la Missa Major –a l’Església de l’Assumpció– com a primer acte. La vocal també ha recordat que coincidint amb la nit jove del dissabte, hi haurà un punt lila i groc per a la sensibilització i prevenció de la violència sexual i del consum de drogues, una iniciativa que va començar dos anys enrere.

Al programa consten activitats com ara el Show de Festa Major dels Marxosos del Vallès, la 36a Mostra d’Art de l’Associació de Propietaris i Veïns, el torneig de pàdel i tennis, visites a Can Monmany, el Castell de Canals i el CRBMC i diversos concerts: de l’Escola de Música, de Drinking Marching Band, les havaneres, CIAO Marina i The Black Barbies. Per primera vegada a la plantada de gegants també hi participaran els Trabucaires de Sant Cugat. El programa incorpora icones per a persones amb diversitat funcional gràcies a la col·laboració del Grup Catalònia.

Més d’una trentena d’activitats organitzades per l’EMD i per entitats com l’Associació de Propietaris i Veïns, el Club Esportiu, el Complex Esportiu, entitats veïnals, els Gegants de Valldoreix, l’Església Protestant, el Cau i els Marxosos del Vallès, en el seu 25è aniversari, marcaran la celebració, que hores d’ara ja ha exhaurit les entrades dels principals espectacles. Pots consultar la programació completa aquí.

Notícies relacionades