Valldoreix s'omple de festa

D'esquerra a dreta: Maria Abadal, pregonera; Josep Puig, president de l'EMD, i Quim Castelló, vocal. Foto: Jordi Pascual

Des del 4 de setembre se celebren activitats incorporades al programa de la Festa Major de Valldoreix d'enguany. Si bé, és el dimecres 16 de setembre quan comencen els dies marcats pel cartell i que condensen la gran majoria d'actes. En el primer dia gran se celebra la Missa Major a la Parròquia de Sant Cebrià amb l'acompanyament de la Coral l'Harmonia de Valldoreix. També hi ha un punt d'intercanvi de llibres a Biblioaccés Vall d'Or que es farà cada dia fins dissabte.

Dijous hi haurà més activitats com, per exemple, la presentació del llibre Aportacions Catalanes Universals amb Antoni Grivé, Joan Amorós i Víctor Alexandre. És un llibre iniciativa de la Fundació Occitano Catalana i que vol donar a conèixer les aportacions del poble català al progrés universal. És un dels actes més destacats pel vocal de l'EMD Quim Castelló durant la presentació del programa als mitjans de comunicació.

El divendres serà el primer dia gruixut amb l'inici del Torneig de Pàdel de Festa Major, també se celebraran tornejos de Tennis, Futbol 7 i Volei Platja al Club Esportiu Valldoreix durant el cap de setmana i el Qbasket celebrarà la segona edició del Torneig de Bàsquet 3x3 el dissabte a la Plaça Maria Sabater.

Divendres hi haurà, entre d'altres la inauguració de la XXXIII Mostra d'Art a l'Associació de Propietaris i Veïns i el pregó de la Festa Major. Aquest any l'esportista Maria Abadal serà la pregonera, la més jove de la història amb 20 anys. Per ella va ser una sorpresa però no va dubtar dos cops participar-hi. “És un honor tot i que fa una mica de por”. A la presentació als mitjans explicava que ja té el pregó preparat però que no vol avançar res. Com a pregonera més jove creu que la joventut de Valldoreix és activa. El dia acabarà amb el Ball de Festa Major amb l'orquestra La Banda del Drac.

Dissabte hi haurà, entre d'altres, fira d'antiguitats i mercadet dels dissabtes al voltant de l'Estació, esports d'entitats al carrer Sant Albert durant tot el dia. A les 11:45 es lliuraran els premis del Concurs de Cartells de la Festa Major. Hi haurà concert de l'Escola de Música de Valldoreix a les 12 a la Nau de Cultura i la primera mostra de cultura popular amb una cercavila gegantera amb els gegants de Sant Cugat i Valldoreix i els capgrossos del Ferran i Clua. Arrencarà a les 17:15 al CAP. Entre d'altres, també hi haurà concert de gospel (20h a l'Església Protestant), la representació de La casa de Bernarda Alba per part de Teatre Espiral (21h a la sala del Casal de Cultura) i la Festa Jove que arrencarà a les 23h.

Diumenge és el darrer dia gros amb una sortida de BTT de 9 a 12 del matí des de l'Associació de Propietaris i Veïns i un Trail i Caminada Popular amb les diferents categories que arrencarà a les 9:30 des de davant del Complex Esportiu. Un altre dels actes destacats per Castelló a la roda de premsa és la gimcana de cotxes amb unes proves concretes que es farà el mateix diumenge a les 11 a la Plaça Pompeu Fabra. Diumenge també hi ha cultura popular amb una trobada castellera que es farà a les 11:30 a la Plaça Estació amb els Moixiganguers d'Igualada, els Xics de Granollers i els Castellers de Sant Cugat.

Aquestes són solament algunes de les activitats previstes. Dia a dia apareixeran a l'agenda d'aquest diari. Passats aquests dies encara hi haurà algunes activitats. Per exemple el 26 de setembre hi ha visita comentada a l'antiga finca Borràs i la 4a Oktoberfest Vall d'Or.

Una crida al civisme

Tant Castelló com el president de l'EMD, Josep Puig, fan una crida al civisme durant la Festa Major. Demanen responsabilitat en el consum d'alcohol per part dels joves i, afegeixen, “i no tant jove”. La crida té dues raons de ser. D'una banda, evitar molestar els veïns que treballen o decideixen no participar a la Festa Major. D'altra, estalviar accidents innecessaris.

Notícies relacionades