Publicitat

Famílies de l’escola bressol demanen més manteniment al centre educatiu

Foto: Jordi Pascual

La primera Audiència pública del mandat a l’EMD de Valldoreix ha tingut les famílies de l’escola bressol com a protagonistes. Alba Casadellà, en representació de l’AMPA, ha acudit al Ple per tal de demanat més accions com ara pintar, solucionar les goteres a l’interior de l’edifici –l’any passat es va actuar a l’exterior– i aprofundir en el manteniment dels patis, tant pel que fa als gronxadors i elements de joc com per la neteja de la rampa.

Segons la vocal Elena Degollada en la nova concessió de neteja es tindran en compte les seves reclamacions però diu que la neteja de l’exterior no és senzilla perquè implica ajustar les accions de la brigada, que no pot deixar descoberta la resta de la vila. Així mateix, en quant al manteniment dels elements de joc, diu que cal millorar la comunicació perquè l’EMD estigui al corrent dels desperfectes i accidents –durant les darreres setmanes un nen es va obrir una cella– per poder preveure les actuacions.

En quant a la petició de pintar l’edifici, Degollada ha dit: “És una demanda justa però el Ferran i Clua es va pintar per primera vegada fa dos estius, i fa molts més anys que està construïtˮ. És per això que s’ha compromès a fer una modificació pressupostària quan sigui possible per tal de fer-hi front un cop explicat que els 5.000 euros restants de la reparació de les goteres l’any passat no són suficients per fer-hi front al conjunt de demandes. Ha aprofitat per defensar que les accions per solucionar el problema de goteres han estat un èxit.

Aquesta no ha estat l’única petició de més manteniment i actuacions de la brigada que ha rebut el govern. Montse Roura, en representació del Casal d’Avis, ha demanat substituir la terra de les pistes de petanca i, conjuntament amb la veïna Maria Sentís, revisar la distribució de les places d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda a l’entorn de l’estació per evitar que es quedin bloquejades per vehicles aparcats en doble fila. El govern explica que cap de les dues accions s’havien previst inicialment però que es tornaran a parlar amb els tècnics municipals.

Eduard Orteu i Francesc Cardoner també han demanat l’eliminació del cablejat aeri que no té ús en l’actualitat. El president, Josep Puig, diu que és un problema de negociació amb les empreses tot i que Cardoner diu que a través de les ordenances es pot actuar sobre els que no tenen ús.

La tornada de la seguretat a l’Audiència pública

Orteu també ha aprofitat la seva intervenció per mostrar la seva preocupació per la seguretat al barri del Monmany, on considera que s’ha afluixat l’acció policial, permetent que hi puguin haver més robatoris. El president explica que es manté el treball amb els cossos de seguretat i, alhora, que el tràmit per instal·lar càmeres i posar en funcionament drons de vigilància encara s’ha de completar amb el nou govern santcugatenc.

El veí també ha demanat més proactivitat al govern de l’EMD per fer fora les persones que viuen ocupant immobles a Valldoreix, obrint així un debat entre les dificultats d’accés a l’habitatge, si aquests persones són al darrere d’alguns dels problemes de seguretat o convivència i quin és el límit legal per a actuar. Puig defensa que cal canviar la legislació tot i que des de l’EMD no és possible. Lluc Cahís (ERC-MES) i Ferran Margineda (CUP-PC) defensen que les ocupacions poden provocar problemes convivència però generalment no de seguretat i que, en qualsevol cas, cal parlar també de la problemàtica de l’habitatge.

La dificultat per fer una subvenció als Gegants de Valldoreix

Cardoner, per la seva banda, també ha criticat que el govern ha denegat el contracte amb la seva empresa que, davant la manca d’una entitat, s’encarrega de custodiar i gestionar els Gegants de Valldoreix. Segons la vocal Susana Herrada, la denegació es deu a la nova llei de contractes i diu que cal constituir una associació i vehicular la despesa en forma de subvenció, fer una subvenció a altres entitats o fer un concurs públic. Cardoner ha emplaçat el govern a explicar-los de nou la problemàtica per trobar una solució.

Notícies relacionades