Valldoreix estrena l’Audiència pública temàtica parlant de voluminosos

Foto: Jordi Pascual

Tal com va anunciar el govern en el darrer Ple de l’EMD, aquest mes s’ha iniciat la celebració d’Audiències públiques mensuals a Valldoreix. Les que coincideixen amb el Ple seran de tema obert mentre que les que no seran temàtiques. Aquest dijous s’ha iniciat la primera temàtica amb la tinenta d’alcalde de Serveis Urbans de l’Ajuntament de Sant Cugat, Cristina Paraira, per explicar com afecta a la vila el nou sistema de recollida de voluminosos que es va posar en marxa el 6 de febrer.

Hi han acudit només tres veïns tot i que, a diferència de la darrera Audiència, la de l’estrena del nou horari d’inici (sis de la tarda), tenien diverses qüestions sobre el funcionament del servei. Just després de l’explicació de Paraira, els assistents han preguntat, entre d’altres, què es pot considerar exactament un voluminós. La tinenta d’alcalde ha explicat que es tracta de qualsevol moble o objecte gran que no quedi englobat dins del rebuig, el reciclatge o la roba, les piles, l’oli i les bombetes. Explica, a més, que quan es renova un electrodomèstic l’empresa que instal·la el nou té l’obligació d’emportar-se el vell i, per tant, només s’haurien de deixar al carrer quan no es tracta d’una renovació.

Davant dels dubtes dels veïns, ha incidit en la idea que ara no anirà ningú a casa a recollir el voluminós si no es tracta d’una persona gran o amb mobilitat reduïda que no pugui ser ajudada per familiars o veïns, com el cas d’una dona de 94 anys que ha posat com a exemple. Per això, ha rebutjat inicialment la proposta d’un dels veïns de tenir un ajut per treure o desmuntar els mobles més grans, tot i que, diu, pren nota per si acaben detectant que hi ha un problema amb els voluminosos més grans. També ha explicat que, malgrat el nou servei de foment de la reutilització, Engrunes seguirà tenint el seu servei de venda de roba de segona mà.

“Teníem un servei de luxe insostenible”, ha reconegut i, per això, s’ha plantejat la remodelació amb un funcionament “més eficient”. Així mateix, ha anunciat que el servei de recollida de saques de poda es torna a posar en marxa tal com s’havia previst inicialment. Els valldoreixencs hauran de deixar les saques a les portes de casa seva els diumenges perquè passin a recollir-les. Els voluminosos, en canvi, s’han de deixar a les cantonades intentant no obstaculitzar el pas de vianants i vehicles els dilluns a partir de les vuit del vespre perquè passin a recollir-los durant la matinada.

Així mateix, ha fet una valoració molt positiva del servei, tal com ja va explicar a elCugatenc, tot i que accepta que hi ha aspectes a millorar tot considerant que es porten només dues setmanes des que ha canviat el funcionament. Ha recordat que al març es posarà en marxa l’aplicació mòbil d’intercanvi de voluminosos i que s’acabaran les obres del Punt Verd del Centre on també hi haurà un lloc d’intercanvi. Davant les crítiques dels veïns pel funcionament del triatge a les deixalleries, ha assegurat que de tant en tant fan un toc d’atenció des del consistori. A més, el Punt Verd mòbil ha canviat el seu nom a Punt de la segona vida per seguir la filosofia de la campanya.

Notícies relacionades