Els robatoris i les càmeres centren l’Audiència pública d’octubre a l’EMD

Foto: Jordi Pascual

Una vegada més la seguretat ha protagonitzat l’Audiència pública a l’EMD de Valldoreix. L’Associació de Veïns del Monmany ha demanat el calendari de la instal·lació de càmeres al barri i han demanat mesures per evitar l’ocupació d’immobles a la zona, el que vinculen amb la inseguretat. Una altra veïna ha demanat saber l’evolució dels robatoris durant el darrer mes.

El president de l’EMD, Josep Puig, assegura que el govern tripartit de Sant Cugat, amb qui té una reunió pendent, prioritza altres mesures abans que la instal·lació de càmeres i la compra de drons amb càmeres tèrmiques, que segons el vocal d’ERC-MES Lluc Cahís era de proves i amb un únic agent amb el títol per manejar-lo –hi ha tres agents més fent el curs–. La vocal del PSC, Susanna Casta, diu que el govern santcugatenc prioritza augmentar la presència policial a Valldoreix.

En quant als ocupes assegura que és un problema de llei ja que es prioritza el dret a l’habitatge. Tot i així el govern valldoreixenc en fa seguiment per saber la propietat dels immobles i instar les denúncies. En quant als subministraments, Puig assegura que això depèn de les companyies, que en molts casos no tallen els subministraments si detecten que algú hi viu. Cahís ha demanat no criminalitzar els ocupes.

Malgrat això, el president defensa que els robatoris han baixat considerablement des del juny gràcies a mesures com controls policials al barri del Monmany tot i que reconeix que durant el darrer mes se n’han detectat. Dimecres hi haurà una reunió que, explica, serà de la comissió de seguretat, és a dir, on hi participaran els vocals, els cossos de seguretat i alguns representants veïnals.

El manteniment i la mobilitat

Aquest no ha estat l’únic tema recorrent de l’Audiència. Els veïns del Monmany han demanat el manteniment de fanals del barri, que el president ha assegurat que la millor forma d’actuar és avisar de la incidència a la Policia Local. Davant les peticions de fer front a la problemàtica de cablejats caiguts, que el govern diu que és difícil de solucionar perquè depèn de multinacionals.

Francesc Cardoner ha demanat saber quan es convocarà la comissió de mobilitat. La vocal Susana Herrada assegura que es convocarà en breu però de moment resten a l’espera de com avança el procés d’urbanització de l’avinguda Baixador, que el govern de Sant Cugat ja ha reprès. També avança que es tractaran afectacions puntuals en la direcció dels carrers.

Notícies relacionades