Els establiments de l’entorn de l’estació centren l’Audiència pública de febrer

Foto: Jordi Pascual

Només dues persones han acudit a l’Audiència pública de febrer a l’EMD de Valldoreix. L’aportació més rellevant ha estat la d’una veïna de l’entorn de l’estació, que per segon mes consecutiu ha demanat solucions als problemes de sorolls que generen tres establiments de la zona. L’afectada explica la solució al soroll de maquinària del forn depèn de l’Ajuntament, que és a punt de tancar l’expedient després d’haver insonoritzat el baix.

Aquest mateix establiment, diu, és el més problemàtic pels sorolls de la terrassa, els horaris i l’existència d’una carpa que permet un accés fàcil al seu domicili. La vocal Elena Degollada explica que s’ha demanat a aquests i als altres establiments de la zona que posin taps de goma a les cadires i taules, que les cadenes amb que lliguen el material de la terrassa estiguin cobertes de material plàstic per evitar el soroll del metall, que es controlarà el compliment d’horaris i que s’estudiarà la legalitat de la carpa i la possibilitat de treure-la o canviar-la.

La política diu que, si cal, es podria arribar a obrir un expedient sancionador. Els altres dos establiments de la zona, explica la veïna, són menys conflictius i ja han començat a prendre mesures davant la instància de l’EMD i d’ella mateixa. També ha proposat al govern la instal·lació de cartells demanant silenci i respecte pel veïnat a les terrasses dels bars.

L’altra intervenció ha estat la de l’expresident Francesc Cardoner, que davant l’anunci del govern de no poder recuperar el camp de futbol històric per no poder ajustar-se a les mides i ser part del terreny inundable, ha aportat un planell per demostrar que el camp cap a la perfecció i que fins i tot es podrien fer uns vestidors a la zona no inundable. El govern s’ha compromès a revisar la documentació.

Notícies relacionades