Els canvis en la mobilitat centren la darrera Audiència pública de l’any a Valldoreix

Foto: Jordi Pascual

Els darrers canvis de sentit en les direccions al passeig Voltor i Esparver han marcat l’Audiència pública de Valldoreix. Alba Casadellà, veïna de la zona, ha criticat que no s’ha tingut en compte l’opinió del veïnat, que s’ha assabentat de la modificació per una carta que anunciava que ja s’havia pres la decisió de fer el canvi. A més, diu que els canvis han suposat problemes de visibilitat.

En el mateix sentit s’ha pronunciat l’expresident de l’EMD Francesc Cardoner, que ha criticat que a la sectorial de mobilitat del dia anterior s’hagi consultat per un canvi de direccions que ja es donava per fet i que, a més, aquesta reunió no es fes pública al web per tal que veïns no vinculats a les entitats poguessin acudir. També ha criticat que la consulta dels canvis de direcció no hagi tingut en compte el conjunt de veïns de la vila.

Elena Degollada, vocal de participació, ha respost que sí es va consultar els veïns del carrer. La vocal de Mobilitat, Susana Herrada, assegura que es va fer una bustiada a tot el veïnat abans de prendre la decisió i posteriorment per informar del canvi. Davant les crítiques de la veïna, l’ha emplaçat a fer una reunió per analitzar la seva problemàtica i intentar donar-hi resposta. També ha criticat el to d’alguns representants de la sectorial de mobilitat.

A propòsit de la participació, el vocal de la CUP-PC, Ferran Margineda, ha cridat a aprofitar la redefinició del Consell de la Vila per tal que les sectorials participatives es despengin d’aquest òrgan. D’aquesta manera assumptes com el plantejat per Casadellà però també altres afers, com els vinculats a la seguretat ciutadana, que de nou ha sorgit a l’Audiència pública de la mà dels veïns del barri del Monmany, també es podran vehicular d’una altra manera.

Per ara, ha explicat el president de l’EMD, Josep Puig, encara no es té calendari per a la instal·lació de les càmeres ni per a la futura subcomissaria que ha de donar servei als districtes i a la vila mentre, assegura, la decisió del govern tripartit de Sant Cugat ha estat renunciar a l’ús de drons. Segons la vocal del PSC, Susanna Casta, ja se sap on s’ubicaran les càmeres però cal aconseguir els permisos.

D’altra banda, el vocal d’ERC-MES Lluc Cahís ha dit que els drons no es faran servir perquè cal autorització dels aeroports de Barcelona i Sabadell i, a més, no són útils per enxampar lladres; una informació que també ha explicat la vocal de Cituadans, Anna Cano, arran de les informacions que ha facilitat el govern municipal. Puig, a més, ha explicat que en la Junta Local de Seguretat es va informar d’una davallada de robatoris que també s’ha donat a la vila.

La neteja de fulles a l’entorn de l’escola bressol així com les goteres de l’edifici han estat els altres dos temes tractats a l’Audiència. Segons el govern, es té en compte la neteja tot i que és impossible mantenir els carrers impol·luts els mesos de novembre i desembre. Així mateix, han advertit que fins ara se’ls havia informat que el problema de les goteres havia estat solucionat però que hi tornaran a insistir per si cal actuar-hi de nou.

Notícies relacionades