El Síndic de Greuges demana accelerar el termini de resposta de l’EMD

Foto: Jordi Pascual

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Només dues de les set queixes rebudes pel Síndic de Greuges local durant el 2020 eren sobre l’EMD de Valldoreix i, d’aquestes, una d’elles, referent a l’avinguda Baixador, va trigar set mesos a resoldre’s pel retard de la resposta de la institució. És per això que Ramon Palacio, Síndic de Greuges, ha aprofitat la presentació de l’informe anual a Valldoreix per demanar a l’EMD accelerar els terminis de resposta a les seves peticions.

La queixa en qüestió era sobre la pols i el trànsit de vehicles a l’avinguda pendent d’urbanitzar. La resposta de l’EMD va ser comprometre’s a fer tasques de manteniment periòdic quan hi ha episodis de pluja per millorar el ferm així com fer manteniment per fixar la pols. El Síndic va donar per resolta aquesta petició. L’altra, en canvi, era una reclamació patrimonial per una caiguda al carrer amb el terra mullat i gelat. L’EMD va desestimar fer-la per no haver-se acreditat suficientment les circumstàncies concretes dels fets i no aportar, una resposta que el Síndic ha donat per vàlida.

Les altres queixes valldoreixenques feien referència al tribut metropolità (dirigida a l’Àrea Metropolitana) i a mal estacionament, desacord amb la durada de la instal·lació d’una grua d’obres a un edifici, el desacord amb la tramitació d’una llicència d’obres i un desacord per la rebuda a les oficines de la Policia Local, dues d’elles desestimades per no haver iniciat la via administrativa, una perquè l’administració havia actuat correctament i l’altra resolta.

Preocupació pel grau de coneixement de la institució

Davant de la intervenció de Palacio, diversos dels vocals han advertit de les poques queixes rebudes a Valldoreix. Ho ha explicat el vocal de Ciutadans, José Miguel García, que ha dit que Valldoreix suposa un 10% de la població de Sant Cugat i, en canvi, només representa un 5% de les queixes. Davant d’això, Palacio ha proposat fer una reunió per recollir idees per preveure accions que permetin donar a conèixer la institució a la vila. Tot i això, el Síndic ha defensat que s’han fet accions per aconseguir més reconeixement com ara tenir presència física a Valldoreix un cop al mes.

Notícies relacionades