El pregó de la Festa Major de Valldoreix reivindica la solidaritat davant el càncer infantil

Foto: Jordi Pascual

L’Associació Anita, que fa accions solidàries per recollir fons en favor de la investigació del càncer i tumors infantils, ha estat l’encarregada de fer el pregó de la Festa Major de Valldoreix que dona inici al cap de setmana amb més concentració d’activitats a la vila. Carolina Amado, mare d’Ana, la nena que dona nom a l’associació i que va lluitar durant quatre anys contra el càncer, ha aprofitat el moment per reivindicar la solidaritat i les aportacions, per mínimes que siguin, en favor de la investigació i l’adquisició de noves tecnologies que permetin avançar en la detecció i cura del càncer infantil.

“Hi ha qui pensa que el càncer infantil és igual que el dels adults, però no, és molt diferent; se l’arriba a conèixer com a càncer del desenvolupamentˮ, reivindica Amado, “els metges també es desesperen en no tenir un medicament que pugui curar els infantsˮ. Tot recordant la seva filla, ha explicat que malgrat el càncer, els nens són actius, com qualsevol altre infant. Per això crida a trobar l’esperança a través de la investigació.

En aquest sentit, ha explicat també el nou projecte en què s’ha endinsat l’associació, la recollida de 50.000 euros anuals que permetin enviar un investigador català a Dallas per conèixer els avanços que s’han fet allà i poder seguir treballant posteriorment a casa nostra. Ja van recollir aquesta quantitat per a un primer any i ara estan a només 3.000 euros de tornar-ho a aconseguir. “Les microdonacions són molt important perquè euro a euro es poden aconseguir moltes cosesˮ, reivindica.

Posa com a exemple la xocolatada solidària que l’any passat van fer arreu de Catalunya i que els va suposar recollir 160.000 euros amb els quals es va adquirir una nova màquina per al tractament del càncer infantil per a l’Hospital Sant Joan de Déu. Per a ella, col·laborar en aquesta lluita és treballar per tots els nens del món ja que el càncer infantil és “una malaltia aleatòriaˮ.

En clau local, ha posat en valor Valldoreix com una vila tranquil·la, envoltada d’entorn natural i amb activitats familiars com la pròpia Festa Major o la cavalcada de reis. Tant la presidenta de l’EMD, Susana Herrada, com la tinenta d’alcalde Susanna Pellicer han posat en valor la tasca feta per l’Associació Anita i la vitalitat de la vila a través dels seus veïns i entitats.

Els primers actes recollits al programa de Festa Major van començar l’1 de setembre i acabaran el 28 i 29 d’aquest mateix mes amb la sisena Oktoberfest. Aquest cap de setmana és, però, el que més activitats recull amb mercadets, tornejos esportius, el lliurament de premis del concurs de cartells, concerts i mostres de cultura tradicional com la platada de gegants i la trobada castellera en què els Gausacs estrenaran el seu primer castell de dones. Pots consultar totes les activitats aquí.

Notícies relacionades