El Casal d’Avis demana regular l’aparcament a l’entorn de l’equipament

Foto: Jordi Pascual

Maria Sentís, veïna de Valldoreix, ha acudit a l’Audiència pública prèvia al Ple de maig per traslladar al govern de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) una preocupació del Casal d’Avis: la gestió de l’aparcament al voltant de l’equipament. Segons explica, molts cotxes aparquen sobre la vorera i no respecten els espais reservats per a persones amb mobilitat reduïda. Això suposa un handicap per als usuaris del casal perquè no només han de batallar amb el desnivell del terreny sinó que també es veuen obligats a fer uns quants metres més del que seria desitjable.

La presidenta, Susana Herrada, diu que proposarà de nou la senyalització d’una àrea vermella d’aparcament que, fins el moment, ha estat rebutjada per motius tècnics. Així mateix, crida al civisme. A petició de la resta de grups polítics, també s’ha compromès a indicar als agents municipals a multar directament a les persones que aparquen en places reservades per a minusvàlids ja que fins el moment es feia una advertència prèvia. “Ens creixeran les reclamacions”, ha advertit tot acceptant que, davant la situació límit, és la millor opció.

A proposta de la vocal de Ciutadans, Anna Cano, el govern també estudiarà la possibilitat de posar baranes perquè les persones grans es puguin subjectar per salvar el desnivell que hi ha entre el Casal i l’avinguda Mossèn Cinto Verdaguer sense risc de caure. Tots els grups polítics coincideixen a dir que és una zona complicada en quant a mobilitat i aparcament ja que està a l’entrada de la vila des de la carretera de Vallvidrera i és un pol d’atracció per la concentració d’equipaments.

Herrada també ha explicat, en resposta a Sentís, que ja s’hi treballa en el plec de clàusules per arranjar la plaça del davant de la Casa de la Vila per transformar-la en un aparcament pavimentat amb 60 places i un parc infantil que permetin mantenir l’actual arbrat. Així mateix, s’ha compromès a contactar amb l’empresa encarregada davant els problemes de l’enllumenat públic al barri del Monmany i a esclarir amb l’Ajuntament com afecta l’àrea verda d’aparcament als valldoreixencs, ja que, segons Susanna Casta, exvocal de Ciutadans que també ha participat a l’Audiència, hi ha treballadors que li han assegurat que els residents de la vila han de pagar la tarifa de 2,20 euros, corresponent als vinguts de fora del municipi.

Notícies relacionades