Dues estelades i samarretes de la Via, acte de la Diada a Valldoreix

Vocals de l'EMD, excepte Susanna Casta. Foto: Jordi Pascual

La Sala de Plens de l'EMD de Valldoreix acull més gent que quan hi ha sessió plenària. Només entrar destaquen dues estelades. Una, la vermella, la porta el vocal de la CUP-PC Ferran Margineda i l'altra, blava, reposa a un cantó abans que l'agafi el Xavier Gavaldà, vocal de CiU-Actuem. Al fons hi ha l'estampa més oficial, una senyera i un faristol perquè el president de l'EMD, Josep Puig, iniciï l'acte amb el seu discurs.

Puig se situa al davant del faristol mirant les persones que s'han apropat, moltes de blanc i algunes amb la samarreta de la Via Lliure. El discurs és senzill, com l'acte. Reivindica la Diada com el dia de tots els catalans, destaca la importància de la celebració els darrers anys i passa a llegir el poema Assumiràs la veu d'un poble del poeta valencià Vicent Andrés Estellés, part central del discurs, per a acabar amb un “Visca Catalunya!” acompanyat d'alguns “Lliure!”

Als Jardins 11 de Setembre, adjacents a la Sala de Plens, se celebra l'ofrena floral institucional i d'entitats. Tots els vocals, llevat de la Susanna Casta de C's, porten una senyera feta de flors amb les dues banderes del principi ben presents. La vocal de Ciutadans es desmarca però, a diferència del què havia comunicat el partit, sí participa a l'ofrena. Ho fa després de les entitats amb un petit ram de roses únicament vermelles.

Al Vent. Foto: Jordi Pascual

Valldaurex. Foto: Jordi Pascual

Dues entitats també fan la seva ofrena. Primer Al Vent i posteriorment el grup d'estudis Valldaurex. Els primers amb un ram dels colors de la senyera i els segons amb un mosaic floral gairebé idèntic al dels vocals. Sense ofrena però oferint el moment més simbòlic de l'acte, la Coral l'Harmonia. Primer canten l'Himne a Valldoreix i acaben, acompanyats de tots els assistents, amb Els Segadors.

 

Coral l'Harmonia. Foto: Jordi Pascual

Aplaudiments, “Visca Catalunya!” (“Lliure!” responen alguns) i en uns vint minuts acaba un acte senzill i carregat de simbologia.

Notícies relacionades