Debat sobre el Pla Director de clavegueram a l’Audiència pública de l’EMD

Foto: Jordi Pascual

Arran la pregunta de l’única veïna que ha intervingut a l’Audiència pública del març a Valldoreix, els grups polítics han debatut sobre el Pla Director de clavegueram que tot just ara elabora l’Ajuntament de Sant Cugat amb efectes sobre la vila. Segons la presidenta accidental, Susana Herrada, el document està treballant-se al consistori amb aportacions dels tècnics de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD), que no veuen clar alguns aspectes.

Si bé, l’oposició ha recordat que ja hi ha un document elaborat per Sorea que s’havia presentat com a Pla Director de clavegueram i que, de fet, no els convencia. Tant la CUP-PC com ERC-MES creuen que la proposta de la concessionària és poc ambiciosa ja que, en lloc de canviar gradualment el clavegueram per assegurar-se que les aigües pluvials i les sobrants de consum humà van separades per no acabar desembocant juntes a la riera, s’aposta per uns dipòsits subterranis que permeten recollir aigua en els períodes de més pluja per evitar saturar la xarxa.

Aquesta mena de banyeres subterrànies són per al republicà Noël Climent un pedaç que evita fer una acció més gran. És per això que, de nou, l’oposició ha estès la mà al govern per treballar un document més ambiciós que permeti una revisió i substitució de la xarxa a 30 anys vista. Herrada s’ha mostrat disposada a parlar-ne tot i que sense renunciar a la tasca que ja fan els tècnics de la casa a l’Ajuntament. El govern no ha pogut respondre encara quants quilòmetres de xarxa contenen fibrociment.

Notícies relacionades