CiU-Actuem evita paralitzar les actuacions derivades de la modificació del PGM

Sessió plenària de juliol. Fotografies: Anna Poquet

Tot i la compenetració que ha mostrat diverses vegades l’oposició formada per ERC-MES, Ciutadans i la CUP-PC per tal de tombar algunes de les mocions proposades per CiU-Actuem en el Ple de la Junta de Veïns de Valldoreix. La vocal de Ciutadans, Susanna Casta, es va veure obligada a abstenir-se a la moció de suport i adheriment a la Marxa Som, per tal de facilitar als marxaires l’allotjament i els àpats la nit del 26 de juliol que és quan passa per Valldoreix.

Tot i està a favor de la participació dels ciutadans en marxes que fomenten l’exercici físic, Casta es va abstenir perquè la Marxa va acompanyada de la bandera independentista i, per tant, en contra de la seva filosofia de partit. Una filosofia que no li ha servit per tombar la moció i s’ha aprovat amb el suport de la resta de partits.

El debat sobre el servei de salut a la ciutat amb l’obertura d’un únic CAP per a tot Sant Cugat, Valldoreix i Mira-sol ha estat traslladat al Ple en forma de moció per tal d’acabar amb les llargues esperes. Una proposta de la CUP-PC,ERC-MES i C’s que s’ha pogut aprovar gràcies a l’abstenció de 3 vocals de CiU-Actuem, Elena Degollada, Josep Puig i Bernat Gisbert. Joaquim Castelló i Susanna Herrada, per la seva banda,  hi han votat en contra, ja que, no consideren que l’administració descentralitzada tingui competències en aquest terreny.

La moció presentada per l'oposició, CUP-PC, ERC-MES i C’s, referent a la paralització de les accions a realitzar dins la modificació del Pla General Metropolità (PGM) de Valldoreix i altres zones del Municipi per part de les Administracions Municipals, ja que, els grups de l’oposició entenen que està mal feta. Segons els grups de l'oposició no compleix els objectius al no estar beneficiant l’interès públic sinó el d’una minoria. No va prosperar pels 5 vots en contra per part del govern, ja que, Puig assenyala que aquesta proposta és innecessària i que ja es va debatre al Ple de Sant Cugat, on es va aprovar per unanimitat la paralització de 2 de les 6 zones afectades, la de l’estació de Valldoreix i Can Cabassa, però no de la resta d’àmbits.

Xavier Humet, de Procés Constituent, assegura que “a Can Busquets se’ls hi fan uns favors que no tenen per què”. A més, a Can Monmany s’ha recuperat un terreny que havia estat zona verda, després s’ho va quedar una companyia de la família Franquesa i actualment se li torna a comprar i se li compensen els metres quadrats que podria haver edificat amb valoracions de pisos, locals i aparcaments a Can Mates.

Després que el vocal de CiU-Actuem Xavier Gavaldà deixés el seu càrrec en l’anterior Ple, el nomenament i integració en el grup de CiU de Elena Degollada ha estat aprovat per unanimitat en el ple de juliol. El nomenament de Josep Puig per tal de presidir l’Observatori d’Habitatge de Sant Cugat ha estat aprovat tenint únicament el suport del seu partit, ja que, Ciutadans s’ha abstingut i ERC-MES i CUP-PC han votat en contra. Noël Climent demana “canviar la dinàmica i donar més joc als diferents grups polítics”.

Es va aprovar una modificació pressupostària per part dels 5 membres del govern i amb l'oposició en bloc ha votat en contra per tal de fer una auditoria energètica per valor de 40.000€ quan ja n’hi ha una de feta de l’any 2010. Davant la demanda de l'oposició a actualitzar l’auditoria de l’any 2010 per tal d’administrar els diners. El govern ha seguit endavant amb l’aprovació de la modificació assegurant que “la modificació respon als requeriments del territori”.

També s’ha informat de l’estudi que es fa per tal de desenvolupar un pla sobre els metres quadrats que tindrà cada un dels espais destinats a activitats socioculturals, entre aquests terrenys està l’adquisició de l’antic Garden per part de l’EMD i dos terrenys més del carrer Mossèn Jacint Verdaguer, entre d’altres. El desconcert ha vingut per part de Xavier Humet, el qual ha afirmat que no poden aprovar un estudi sense tenir una guia per saber què es farà i què es deixarà de fer, fet que l’ha portat a votar en contra igual que la resta de la oposició. Un pla que s’està treballant des de setembre de l’any passat i en el qual Puig recorda que va estar plantejat per l'oposició durant el Ple de setembre per la necessitat de construir espais joves i socioculturals.  

Notícies relacionades