Publicitat

El Comitè de Defensa de la República de Valldoreix es presenta a l’Audiència pública

Anna Domingo, representant del Comitè. Foto: Jordi Pascual

Dissabte passat desenes de valldoreixencs van decidir unir-se per crear el Comitè de Defensa de la República (CDR) de la vila, col·lectiu germà del CDR santcugatenc i que té com a objectiu l’organització de la mobilització popular davant dels esdeveniments polítics d’aquestes setmanes. Aquestes assemblees es van començar a crear per a l’ocupació dels col·legis electorals durant el referèndum però han evolucionat fins organitzar activitats i mobilitzacions com les que es van fer en el marc de la vaga general del 3 d’octubre o les que demanen l’alliberament dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

Amb prop de 117 veïns coordinats a través d’un grup de Telegram, el CDR de Valldoreix ha començat a funcionar i ha aprofitat l’Audiència pública corresponent al mes d’octubre de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) per donar-se a conèixer davant dels càrrecs electes de la vila i d’altres veïns que han acudit com a públic. Entre els objectius del manifest amb el qual s’han donat a conèixer destaquen la lluita contra la repressió de l’Estat, l’autoorganització popular, l’aplicació del resultat del referèndum de l’1 d’octubre, la unió de forces per fer possible la independència i el treball per obrir un procés constituent participatiu.

Els activistes han instat directament al govern per demanar facilitats per poder accedir a espais on fer les trobades que, de moment, preveuen setmanalment. En un primer moment, el president de l’EMD, Josep Puig, ha dit que qualsevol entitat té dret a utilitzar instal·lacions municipals. Davant la insistència del vocal de la CUP-PC Ferran Marginega, Puig s’ha compromès a facilitar els tràmits per la urgència de les reunions tot i que el col·lectiu no estigui legalment constituït: “Serem sensibles a les peticions”.

El CDR de Valldoreix neix de forma autònoma però tenint en compte que moltes accions s’han de fer conjuntament amb el col·lectiu de Sant Cugat que, alhora, està coordinat a nivell comarcal i nacional a través d’assemblees de coordinació. Durant els darrers dies ja ha fet activitats com l’enganxada de cartells i ha participat a la concentració contra la presència del líder del PP català Xavier Garcia Albiol.

Notícies relacionades