Ciutadans insisteix en augmentar el nombre d’agents policials a Valldoreix

Imatge del ple de dijous 24 de setembre. Foto: Anna Poquet

Susana Casta s’estrena com a vocal en el ple de Valldoreix i ho fa amb una moció sobre l’augment de seguretat al municipi, ja que troba insuficient els 3 agents fixos que li corresponen respecte els 89 que hi ha a Sant Cugat. Aquesta moció és  aprovada per l’equip de govern de Valldoreix tot i que ERC-MES  es posiciona en contra i Ferran Margineda, vocal de la CUP, s’absté perque troba que “no hi ha un treball de base sobre el ràtio de Mossos i Policies Locals que corresponen a Valldoreix”.

A més, Casta demana la capacitat de decisió per part de l’EMD, ja que aquesta no te competències en seguretat i sol·licita que tingui un representant al Consell de Seguretat Municipal.

Dues de les 5 mocions han estat aprovades per unanimitat en el ple de Valldoreix, celebrat aquest 23 de setembre. Una d’elles és el fet de donar suport a l’Ajuntament per declarar-se ciutat acollidora de sirians. Una moció presentada pel grup municipal CIU, ERC-MES i C’S en la qual, Procés Constituent afegia com a proposta que, l’habitatge per aquelles persones refugiades que ho necessitin sigui  gestionat per Promusa. A més, Ferran Margineda (CUP) fa una crida a totes aquelles famílies que vulguin oferir casa seva als refugiats perquè ho comuniquin a la EMD.  

L’actuació en la neteja de les rieres de Valldoreix ha estat la segona moció aprovada per unanimitat, en la qual, es comprometen a participar amb l’Ajuntament per tal de solucionar els episodis de contaminació del torrent de Saladrigues.

ERC-MES i CUP presenten una moció a favor de la creació d’un espai on es puguin reunir els joves del poble, així com els avis disposen del Casal. Davant aquesta moció, tot i que no ha estat aprovada pel grup CIU-Actuem han assenyalat que “estem d’acord amb  el fons però no en la forma” ja que ho troben inviable pressupostàriament i proposen que hi hagi una associació amb un grup nombrós de joves per tal d’arribar a un acord.

 

A més, C’s ha estat l’únic grup que s’ha posicionat en contra per tal que l’EMD exerceixi la sobirania fiscal. Aquest últim punt s’ha assolit amb el suport de ERC-MES, CIU-Actuem i la CUP-PC.

Per últim, per part de la CUP-PC es van portar a terme diferents precs i preguntes sobre mobilitat i la gestió i adjudicació de les parades del mercat dels dissabtes.

Notícies relacionades