El tercer carril de la piscina municipal centra l’Audiència pública de l’EMD

Fotografies: Jordi Pascual

Durant l’Audiència Pública del mes de juliol, les queixes dels veïns han tornat a centrar-se en la poca, per no dir gens, vigilància policial a les diferents zones conflictives del poble, segons els participants en l'audiència, com són  l’estació de Valldoreix, escenari de continus actes vandàlics, la brutícia i els carrers estrets.

“Valldoreix s’està caient, està brut i les voreres són molt estretes”, assegurava un veí davant la demanda al govern de l’EMD de començar a actuar i deixar de fer-se els sords, tant pel tema de neteja com pel de seguretat ciutadana. Un diàleg que ha acabat en debat per part dels veïns sobre la proposta de posar agents cívics que es passegin per Valldoreix i controlar, d’aquesta manera, l’increment de vandalisme.

Josep Puig, president de l’EMD, assegura que la màquina de neteja passa cada 17 dies, que per mitjà del pla d’ocupació comencen a treballar 5 persones més a la brigada i que policia n’hi ha, però “és complicat cobrir els 100km que té Valldoreix”,va dir Puig, que dubta de si la solució és l’augment de policia, ja que “la gent que comet actes vandàlics aprofita per fer-ho quan no els veu ningú, és difícil que la policia estigui present just en aquell moment”.

L’argument del difícil cobriment dels 100km per part de les patrulles policials, també ha estat utilitzat per Joaquim Castelló, davant la preocupació dels veïns en referència a les fogueres de Sant Joan. Tot i compartir la inquietud, govern i ciutadans, sobre el perill de realitzar fogueres en una zona amb tant de bosc, el govern demana als veïns que si veuen una foguera prop de les seves cases no dubtin en avisar per tal d’enviar agents policials i controlar la zona.

Però el que ha creat tensió entre els veïns i el govern ha estat el tercer carril de la piscina municipal de Valldoreix. Els veïns es qüestionen si se supera l’aforament per la saturació de nens que hi ha a la piscina cada mes de juliol, la gran majoria, provinents de casals d’estiu i que comporta a que les famílies no hi puguin anar, per la quantitat de gent que es desplaça cada dia a les instal·lacions. Castelló no nega el gran nombre de persones que diàriament es desplacen a la piscina però recorda que hi ha tres carrils reservats per socis.

“No hi caben més nens a la piscina municipal” afirmava una veïna al mateix temps que invitava al govern a passejar-se per les instal·lacions per veure la quantitat de nens i nenes que “inunden” una piscina que és municipal però que només hi gaudeixen els nens dels casals. Després del debat sobre si hi ha o no un tercer carril per a socis, Castelló ho ha consultat i ha rectificat que el tercer carril no sempre és per socis. 

Notícies relacionades