Rebuig a la violència de gènere a l’Audiència pública de l’EMD

Foto: Jordi Pascual

Verónica López, veïna de Valldoreix, ha acudit a l’Audiència pública prèvia a la sessió plenària del novembre per llegir el manifest unitari de les quatre diputacions catalanes i altres entitats municipals pel 25 de novembre, un dels textos institucionals contra la violència de gènere més directes dels darrers anys amb crítiques als violadors i assetjadors i tots els seus còmplices, començant per les persones que fan cas omís a les mostres de masclisme més o menys significatives fins arribar als periodistes que titulen que les dones “moren” en lloc de “són assassinades”. La lectura ha conclòs entre aplaudiments a la sala de plens de la Casa de la Vila, al balcó de la qual des del dia anterior llueix una pancarta “per un Valldoreix lliure de les violències sexuals”.

Aquest és el manifest, dels més directes i potents que s'ha pactat des de les institucions. #SantCugat #Valldoreix pic.twitter.com/O2d8gK6sTk

— Jordi Pascual Mollá (@jordipasmol) 23 de novembre de 2017

La violència de gènere ha estat present durant tota l’Audiència pública i part del Ple posterior. El president de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD), Josep Puig, ha dit que desitja que la lluita acabi convertint-se en una normalitat. Ferran Margineda, de la CUP-PC, ha tirat d’ironia i ha dit: “Una dona sense un home és com un peix sense bicicleta”. Després, al debat de la moció sobre el 25 de novembre, ha llegit el poema 8 de març de Maria Mercè Marçal. Finalment, Noël Climent, d’ERC-MES, ha cridat a deixar de passar i mirar cap a una altra banda davant de les mostres de masclisme que impregnen la nostra societat.

Maria Sentís, veïna de la vila, ha aprofitat la lectura del document per donar suport a la lluita contra la violència de gènere: “M’esgarrifa pensar que algun familiar o tu mateixa pots ser víctima”. Al final de la sessió plenària, als precs i preguntes oberts a la ciutadania, també s’ha comentat la pancarta i el motiu pel qual no es fa esment a la violència de gènere o a la violència masclista. El govern diu que el terme “violència sexual” és el que han utilitzat les administracions superiors, en base a les quals han fet el cartell.

Notícies relacionades