Publicitat

Ampolles plegables, papereres especials...: l’EMD impulsa mesures per evitar problemes amb els orins dels gossos

Foto: Jordi Pascual

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Sota el paraigua de la campanya Valldoreix ben cívic, l’EMD repartirà 1.000 ampolles plegables de plàstic perquè les persones amb gossos al seu càrrec puguin portar-les a sobre per netejar els orins. La proposta neix d’una prova pilot iniciada a l’abril amb 150 ampolles cedides per l’empresa Wuapu Clean, del valldoreixenc Antoni Font. Davant la bona acollida, han optat per fer una compra més gran i oferir-les gratuïtament a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de la Casa de la Vila amb un màxim d’una ampolla per habitatge.

Així ha ha explicat el vocal Bernat Gisbert i el mateix Font en roda de premsa. L’objectiu, diu bernat, és fer una crida al civisme. L’ampolla, amb una anella que permet lligar-la a la corretja del gos, va ser un èxit en la prova pilot de l’abril. L’adquisició s’ha fet mitjançant un contracte menor. L’empresari també ha anunciat que al proper estiu cedirà bosses biodegradables i compostables per recollir les defecacions dels gossos, a l’espera encara de provar si són compostables a casa o cal un procés més industrial.

El proper pas en el marc de les accions dirigides al civisme de les persones amb gossos al seu càrrec serà la instal·lació de papereres especials on només es podran llençar les defecacions dels animals. “Hem hagut de retirar les papereres normals perquè algunes persones hi llencen les escombraries que haurien de deixar a la porta de casa”, explica Gisbert, “ens preocupa molt el tema de les defecacions i no pot ser que els camins inclusius estiguin plens de caques”.

Més enllà de les mesures que tot just emprèn l’EMD, el vocal ha recordat que l’ordenança municipal sobre la protecció i la tinença responsable d’animals contempla sancions d’entre 100 i 400 euros si no es recullen els excrements o si no s’eviten o es netegen els orins de les façanes. “També hi ha qui porta els gossos deslligats quan no hauria”, apunta el vocal, que recorda que les limitacions no afecten només a la trama urbana.

Font diu que va fer l’oferiment de regalar les primeres 150 ampolles com una crida al civisme. La seva empresa està especialitzada en productes per a animals domèstics, contactant amb proveïdors per importar-los i comercialitzar-los, com en el cas de l’ampolla (un producte fet a la Xina). Es marca el repte d’aconseguir productes més ecològics.

Notícies relacionades