Publicitat

25 fragments per 25 anys d’història

Fotografies: Anna Poquet

Davant d'un públic molt entregat, Trini Escrihuela, directora i coordinadora del Teatre Espiral, donava les gràcies pel gran recolzament que estaven rebent en els últims anys i anava introduint els fragments de les obres, que anaven acompanyades d’una petita introducció, cada una d’un format diferent i representades per actors de diferents edats.

Entre els fragments representats a la Nau de Cultura de Valldoreix hi trobàvem, monòlegs, alguns d’ells adaptats per la mateixa directora,  adaptacions de llibres com Revolta de Bruixes de Josep Maria Benet i Jornet o El Petit Príncep, fragments d’autors com per exemple, Antígona de Sòfocles o obres de Salvador Espriu.

L’espectador, per tant, ha pogut gaudir “d’una mica de tot”, de poesia, drama i comèdia que oferien els 25 fragments que s’han escollit de les més de 500 representacions que la companyia ha portat a terme durant aquests 25 anys.

En una entrevista d’aquest diari a Teatre Espiral en motiu dels 25 anys, Trini Escrihuela explica els orígens del projecte nascut l’any 1990 i impulsat per part seva i de Pilar Almendros. Les dues formaven part de la Coral Harmonia, una Coral que ha participat en aquest acte i que ha pujat a l’escenari perquè els espectadors poguessin gaudir d’algunes de les seves cançons.

Tot i que “El Drapaire” va ser la primera representació que la companyia va portar als escenaris i que s’ha convertit en la seva carta de presentació així com en la seva “Mascota”, Trini ha donat per acabat els 25 fragments amb la representació, per part d’ella mateixa, del primer monòleg que es va realitzar en l’inici d’aquest grup de teatre.

Un cop finalitzat l’acte, han pujat a l’escenari els membres de la Coral Harmonia i del Teatre Espiral per acomiadar la temporada que coincidia amb els 25 anys de l’associació i on el seu president donava per finalitzada la temporada 2015.   

A més, fins el 31 de març a la sala d’exposicions  de la casa de la Vila es pot veure l’exposició “Espiral 25 anys” on es fa un recull de fotografies, atrezzo i cartells, entre altres, perquè l’espectador conegui la trajectòria de Teatre Espiral. 

Notícies relacionades