El Grup Espiral posa en marxa una nova edició de la Mostra de Teatre a Valldoreix

Teatre Espiral durant una de les seves actuacions. Fotografies: Anna Poquet.

La 23a Mostra de Teatre va donar el tret de sortida aquest cap de setmana al Casal de Cultura de Valldoreix amb Diàleg de Minyones, interpretada per Marta Uxan i dirigida per Roger Casadellà. L’espectacle de petit format consistia en 3 monòlegs, Aquella paret, aquella mimosa i Zerafina, de Mercè Rodoreda i La minyona suicida de Santiago Russinyol.

Trini Escrihuela, directora del Teatre Espiral, grup que organitza la mostra, assegura que l’ambient va ser molt agradable i el públic molt receptiu i participatiu. Escrihuela, a més, explica la importància i com d'agradable que és per als actors i directors la proximitat del públic que ofereixen les obres de petit format.

Cares conegudes com Dolors Vilarassau, Joan Berlanga, Jaume Pla i Victor Alexandre, entre d’altres es van deixar veure la tarda de diumenge pel casal de Valldoreix on “Marta Uxan va fer una interpretació brutal i in crescendo, perquè amb Aquella paret, aquella mimosa va fer una interpretació molt tímida, dolça i tendra fins que amb La minyona suïcida la gent no va poder parar de riure”, segons explica el president del Teatre Espiral, Rafa Usero.

El proper diumenge 23 d’octubre presentaran Príncipe azul, interpretat per Xavier Tort, que consisteix en una història d’amor entre dos adolescents que van prometre tornar-se a veure 50 anys més tard a la platja que havia estat testimoni del seu amor. Dos homes que tracten molt adequadament el tema de la homosexualitat.

En altres edicions, Teatre Espiral ha fet el que anomenaven teatre breu, peces de petit format o monòlegs que dedicaven al teatre breu d’artistes com Carme Riera o Clara Simó. Aquest any, en canvi, interpretaran Abans que pugi el teló, de Jaume Pla. Escrihuela explica que ceuren “que té més categoria explicar la vida de Jaume Pla, un dels actors més grans en actiu a Catalunya”. Una obra que Víctor Alexandre ha escrit expressament per a l’actor Jaume Pla. La recaptació d’aquesta funció serà destinada a l’associació d’Alzheimer del Vallés Occidental perquè es pugui seguir treballant contra aquesta malaltia.

L'illa turística Lampedusa, situada al sud d’Itàlia, és el títol que rep la funció de la companyia Punt i Seguit i que tindrà lloc el proper 6 de novembre. Un muntatge amb música i testimonis en directe sobre la història d’un pescador que vivia del mar i que acaba pescant gent que escapava del seu poble, en comptes de pescar

Per últim, el 13 de novembre, el mateix teatre Espiral interpretarà La ratera, una obra d’Agatha Christie on ha hagut un assassinat i el públic ha d’adivinar qui és l’assassí.

El president de Teatre Espiral, Rafa Usero, explica que “l’objectiu de la mostra és que hi hagi una mica de tot i que el públic descobreixi els diferents tipus de teatre que existeixen, així com els diferents actors”. Un públic que Usero valora més que sigui de qualitat que de quantitat. 

Notícies relacionades