violència de gènere

Agafar el testimoni al 2017, per seguir la lluita el 2018

Tinc la sort de publicar article quan tot just acabem d’estrenar l’any. Això em deixa amb la sensació que és imperatiu dedicar l’espai a fer un retrospectiva del que ens deixa el 2017 i els deures que tenim pendents de cara a l’any que tot just s’obre.

Jo també

Oprah Winfrey en els Golden Globe de 2018 deia que “el vostre temps s'ha acabat” i ho deia per aquells homes poderosos que han dominat el món. Tan de bo aquest món tan patriarcal deixi pas a un món de cooperació entre iguals. Passos de visibilització i de consciència col·lectiva. Resposta directa a l’“a mi m'ha passat això...”, “ a mi també”.

Marta Minguella: “Els que parlen d’adoctrinament no demostren mai una anàlisi exhaustiva”

La delegada d’Ensenyament de la CGT explica la feina del seu sindicat en el cas de discriminació de gènere en la contractació del Viaró així com el paper de les dones al sistema educatiu i les propostes d’innovació.

La necessària i complexa desconstrucció de la masculinitat hegemònica

A Diana Quer l’han matada perquè era un poc puta. El seu assassí va cometre l’error de deixar el mòbil de la víctima al cadàver. La dels Sanfermines també era un poc fresca perquè no va posar resistència física a la violació. Com anava a saber, llavors, la Manada que no li venia de gust una orgia? I potser Alan no era tan promiscu però si es va suïcidar ara fa dos anys és perquè tenia alguna cosa mal pel cap, algú li’n diu transsexualitat.

Ets una histèrica

Una frase que sovint sento que em repeteixen quan parlo sobres temes de gènere és la següent: “Ets una histèrica, amb tu no es poden parlar coses d’aquestes perquè et poses nerviosa”. Trobo que és molt fàcil dir aquestes afirmacions quan mai has sigut el centre d’atenció de les accions. És a dir, quan mai has patit cap tipus de violència masclista, és molt difícil veure més enllà del que ha invisibilitat i normalitzat la societat.

Som manada. Cap agressió sense resposta

Quina legitimitat tenen les institucions per commemorar el 25 de novembre –dia contra la violència masclista– quan aquestes posen en dubte si una dona ha patit una agressió, quan no doten de mesures suficients per protegir a les agredides i permeten una impunitat insostenible en els delictes de violència masclista, quan es posen l’etiqueta per disposar de centres d’igualtat però després dediquen una partida pressupostària ínfima?

Eres una puta

Tens eixe perfum, delicadesa, la forma amb com pronuncies les paraules, la cara impol·luta baix una fina capa de maquillatge, la forma de tancar els ulls, la postura de pudorosa, una extraversió encantadora... Eres una princesa.

Pàgines

Subscribe to violència de gènere