violència de gènere

Punt i seguit

El passat 8 de març els carrers es van omplir més que altres anys que jo recordi, costava caminar però invadia molta sensació d'unió amb les milers de dones que estàvem allà. Dones de totes les edats, moltes molt joves, cosa que omple d'orgull, i moltes dones grans reivindicant les mancances aturades en el temps.

Lisa

Lisa és una preciosa gata de 8 anys, fa poc una dona de Noestasola la va adoptar, sincronitats de la vida...Venia d'una llar amb una història molt dura i trista. La seva companya humana va ser assassinada a Barcelona a conseqüència de l’enorme pallissa que un desanimat maltractador li va ocasionar. Ella, ferida de mort va buscar sense parar abans d'anar a l'hospital una associació que li garantís que la seva amiga peluda estaria ben cuidada.

Connectar

Fa poc vaig trobar a una dona que feia temps va passar per Noestàsola, al meu “com et trobes?” va respondre, “amb els problemes normals”, no se si arribaré a final de mes, si perdré la feina perqupe estan en reestructuració i un llarg etc., tot el que està passant moltíssima gent, o sigui, problemes normals.

Agafar el testimoni al 2017, per seguir la lluita el 2018

Tinc la sort de publicar article quan tot just acabem d’estrenar l’any. Això em deixa amb la sensació que és imperatiu dedicar l’espai a fer un retrospectiva del que ens deixa el 2017 i els deures que tenim pendents de cara a l’any que tot just s’obre.

Jo també

Oprah Winfrey en els Golden Globe de 2018 deia que “el vostre temps s'ha acabat” i ho deia per aquells homes poderosos que han dominat el món. Tan de bo aquest món tan patriarcal deixi pas a un món de cooperació entre iguals. Passos de visibilització i de consciència col·lectiva. Resposta directa a l’“a mi m'ha passat això...”, “ a mi també”.

La necessària i complexa desconstrucció de la masculinitat hegemònica

A Diana Quer l’han matada perquè era un poc puta. El seu assassí va cometre l’error de deixar el mòbil de la víctima al cadàver. La dels Sanfermines també era un poc fresca perquè no va posar resistència física a la violació. Com anava a saber, llavors, la Manada que no li venia de gust una orgia? I potser Alan no era tan promiscu però si es va suïcidar ara fa dos anys és perquè tenia alguna cosa mal pel cap, algú li’n diu transsexualitat.

Pàgines

Subscribe to violència de gènere