refugiats

Pedro Tort: “Per als refugiats és tant important ser acollits que se senten part de la família”

A través de Refugees Welcome la seva família ha acollit dos refugiats a casa seva. És barceloní i exemple d’un model que vol replicar-se a Sant Cugat, on ja hi ha dues famílies d’acollida. Ha visitat Cal Temerari per explicar l’experiència.

José Napoleón Montoya: “Per què hauria de tornar a un país on sé que la meva vida està en perill?”

Ell és un dels dos primers refugiats que han trobat asil a Sant Cugat. Va fugir d’El Salvador per escapar de la mort i ara, vivint amb una família s’acollida, busca feina per tenir els seus propis ingressos.

Jaume Buch: “Fins que Refugees Welcome no hem portat persones refugiades, no n’hi havia cap a Sant Cugat”

L’entitat, que de moment sobreviu gràcies a un ajut de l’Ajuntament de Barcelona, ja ha portat dues persones a la ciutat i espera que el consistori santcugatenc faci un cop de mà per poder desenvolupar la seva tasca.

Frontera Sud

Recentment, he estat uns dies a Melilla. Tenia ganes de conèixer de primera mà què és el que està passant en aquesta frontera que, segons experts acostumats a viatjar a punts conflictius del planeta, és una de les més violentes del món.

Abans de res, el meu agraïment als voluntaris locals que m’han acompanyat i m’han donat tot tipus d’explicacions.

Nadia

Nadia i Zelmai són la mateixa persona. Nadia Ghulam va néixer a Kabul al 1985; d'aquell país que va conèixer ja no en queda res. Eren pobres però alegres, diu. A l'edat de 8 anys va caure una bomba a casa seva mentre preparaven el té, i aquest no va arribar a la taula... Zelmai, l'únic noi de la família, va morir i ella va patir moltes ferides i cremades. Va sobreviure per la insistència de la seva mare per a ser curada, no calia invertir recursos en algú que estava en coma.

Tres nenes i una mare a un camp de refugiats a Síria, la família que ha apadrinat Dimitri Defranc

El regidor no adscrit compleix la seva promesa de donar part del seu salari a les causes socials. En els nou mesos que porta fent els donatius, ha entregat més de 500 euros gràcies a l’ajut de al refugiada Samar Taha.

Javi López: “L’Ajuntament i la societat civil han de seguir dient que volen acollir”

L’europarlamentari socialista va visitar divendres la ciutat per participar en un acte sobre els refugiats organitzat per Federalistes d’Esquerres. En acabar el debat, va parlar amb elCugatenc sobre l’assumpte.

Pàgines

Subscribe to refugiats