elCugatenc

Nou any amb la força d’una comissió ciutadana de suport

El 2017 ha estat un any intens en què l’empoderament i politització de la gent expliquen en gran mesura els esdeveniments que hem viscut, també a Sant Cugat, on hem vist les manifestacions més grans de la seva història. En aquest escenari complex hem aportat el nostre gra de sorra amb una mirada local però sense renunciar a fer entrevistes i reportatges que ampliaven les mires, que relacionaven esdeveniments, que reflexionaven sobre l’avenir...

Les notícies més destacades del 2017

El referèndum de l’1 d’octubre, el seu preludi i conseqüències centren gran part de les notícies més importants del 2017, un any en què també hi ha hagut i s’ha suspès el pacte de govern entre PDECAT-Demòcrates i PSC, els familiars d’alumnes s’han indignat amb els cursos bolet i l’encariment de l’habitatge ha posat en alerta els santcugatencs.

elCugatenc arriba a 9.500 usuaris únics i supera les 19.000 pàgines vistes al juliol

Des que al maig elCugatenc es va dotar d’unes comissions per garantir el funcionament i la continuïtat del diari, l’audiència no ha parat de créixer. A l’abril tot just havien visitat la nostra web 3.757 usuaris únics, una xifra que es va disparar al mes següent fins arribar als 5.924 i que es va consolidar al juny amb 5.976.

elCugatenc aconsegueix gairebé 6.000 usuaris únics i més de 13.000 pàgines vistes al maig

Ha estat el millor mes pel que fa a audiència des que el 12 de juny del 2015 elCugatenc va estrenar la seva web. Durant el maig, 5.924 usuaris (únics) han visitat la web del diari, el que suposen 13.758 pàgines vistes.

Premsa independent

Avui dia, tota la premsa, sigui en paper o digital, s'auto-defineix com a independent. Passa amb les escoles públiques i, sobretot, privades i les entitats bancàries: diuen que et fan una atenció personalitzada. Després la realitat és una altra

Una empenta col·lectiva a elCugatenc

El nostre crit d’auxili ha estat escoltat per prop d’una vintena de persones que han acudit a la nostra assemblea oberta per ajudar elCugatenc a sortir de la corda fluixa. També per altres persones que ens han donat suport però no han pogut acudir a la trobada. El futur del diari es debatia en gran part en el marc d’aquesta assemblea.

Una corda fluixa amb molts suports

Supose que molts dels nostres lectors ja ho sabeu però elCugatenc està en la corda fluixa. Hem arribat a un punt d’inflexió que, com en qualsevol estat crític, ens pot reviscolar o matar com a projecte. Al juny farà dos anys del naixement de la web d’aquest diari i, malgrat el recorregut i el concurs d’emprenedoria social de l’Ajuntament, no hem aconseguit rendibilitzar-nos.

Pàgines

Subscribe to elCugatenc