independentisme

El sobiranisme mostra unitat en el primer mes de presó dels ‘Jordis’

Més de 500 persones s’han concentrat a la plaça de la Vila just el dia que es compleix un mes de l’empresonament dels presidents d’Òmnium i ANC. La pancarta per la llibertat dels “presos polítics” torna a lluir a la façana del consistori.

Ainhoa Miró: “No pots tenir la ciutat més jove dels Països Catalans i oblidar-te del jovent”

La nova portaveu de les JERC parla de la realitat política, especialment marcada per l’afer nacional, però també dels reptes del jovent i, especialment, de les polítiques de joventut a desenvolupar a la ciutat.

Una trituradora a la cuina

Uns quants varen posar en marxa una trituradora, esmicoladora que tallava i encara talla molt finet. L'han anat instal·lant, peça per peça, ben llustrosa i polida, amb colors brillants i estels guia cap al futur a la cuina més important de la ciutadania: la que alimenta la quotidianitat de tots plegats.

L’optimisme tossut dels carrers

Portava dies donant voltes al tema de l’article, dubtant, escrivint esborranys al cap… Finalment havia decidit dedicar l’espai d’aquest mes a la humilitat com a eina d’autocrítica que ens permet seguir aprenent i desconstruint comportaments inherents de la nostra societat com el masclisme, l’imperialisme, el racisme l’homofòbia… i tants altres elements que ens allunyen de l’ideal (a hores d’ara) utòpic d’una societat més justa, més diversa, més fraternal…

‘Aliud pro alio’

Existeix en Dret un principi conegut com aliud pro alio (que es tradueix com “una cosa per l’altra”). Aquest se sol invocar en el context d’un contracte en què una de les parts no compleix amb la seva obligació entregant quelcom diferent al que s’havia compromès.

Paco Martín: “La militància de Televisió Espanyola contra Catalunya és d'escàndol”

És professor de periodisme a la UAB parla sobre el paper de militància que han jugat els mitjans de comunicació estatals en el conflicte polític de Catalunya que, diu, s’han sorprès d’una força que minimitzaven.

Pàgines

Subscribe to independentisme