referèndum 1O

Aina Perelló: “L’1 d’octubre érem una gran xarxa de gent organitzada, i funcionava!”

La seva coordinació en la resistència del Joan Maragall durant el referèndum li ha fet guanyar el sobrenom de “l’Aina del Maragall”, un lideratge que li recorda a la revolució estudiantil mexicana de l’any 1968 en què va participar el seu pare.

Tots els grups polítics menys Ciutadans i PP aproven una declaració contra la repressió policial de l’1-O

El Ple d’octubre acull la dació de compte d’una declaració conjunta en contra de l’operatiu per aturar el referèndum i una moció conjunta de PDECAT-Demòcrates, ERC-MES i ICV-EUiA per condemnar la violència policial.

Elogi a la vida quotidiana en temps convulsos

Alguna hora molt matí, sona el despertador. Per la ràdio comencen a parlar de si la policia es va excedir en l’operatiu en contra del referèndum, que si la suspensió de la declaració d’independència és una estratègia, que si la “majoria silenciosa” ha eixit al carrer dos cops en menys d’una setmana, que si colp d’estat, que si legitimitat, que si la Unió Europea i que si el Consell d’Europa.

Víctor Alexandre: “El poder només és poder si l’acceptes”

L’escriptor santcugatenc ha publicat Els amants de la rambla del Celler, un llibre que narra la història d’una parella d’ancians de la ciutat. Parlem amb ell en una conversa que acaba portant temes com el periodisme i la independència.

El nou Síndic de Greuges local s’estrena demanant “diàleg sense condicions” sobre Catalunya

Ramon Palacio pren el càrrec després que Jaume Clavell hagi vençut els dos mandats que com a màxim es pot ocupar el càrrec. Ciutadans i PP voten en contra del nomenament i la CUP-PC s’abstè.

Centenars de santcugatencs reivindiquen la unitat d’Espanya a Barcelona

La manifestació pel “seny” desborda el centre de la capital catalana, un esdeveniment al qual han acudit molts veïns de la ciutat. Els organitzadors demanen diàleg “dins de la legalitat” i adverteixen de les conseqüències de declarar la independència.

Utopies i llibertats

Les utopies són uns grans invents: ens empenyen endavant. El perill és quan creiem que poden ser atrapades i fixades com un objecte qualsevol; aleshores no toleren canvis: es tornen rígides i autoritàries. Ho sabia prou bé Thomas More, l’autor d’U-topia, és a dir, “enlloc”, quelcom que no existeix.

Dos centenars de persones pel diàleg mentre es preparen noves mobilitzacions

Una manifestació per demanar negociació entre la Generalitat i el govern central protagonitza l’activitat política del dissabte, just un dia abans de la manifestació de Societat Civil Catalana i després d’una setmana de mobilització sobiranista.

Pàgines

Subscribe to referèndum 1O