referèndum 1O

Elogi a la vida quotidiana en temps convulsos

Alguna hora molt matí, sona el despertador. Per la ràdio comencen a parlar de si la policia es va excedir en l’operatiu en contra del referèndum, que si la suspensió de la declaració d’independència és una estratègia, que si la “majoria silenciosa” ha eixit al carrer dos cops en menys d’una setmana, que si colp d’estat, que si legitimitat, que si la Unió Europea i que si el Consell d’Europa.

Víctor Alexandre: “El poder només és poder si l’acceptes”

L’escriptor santcugatenc ha publicat Els amants de la rambla del Celler, un llibre que narra la història d’una parella d’ancians de la ciutat. Parlem amb ell en una conversa que acaba portant temes com el periodisme i la independència.

Una jugada mestra o una desil·lusió en directe

Desenes de santcugatencs acudeixen a la festa de les entitats sobiranistes per la declaració d’independència que ha quedat suspesa als pocs segons. Després de setmanes de mobilització, a molts d’ells els queda un gust agredolç.

Centenars de santcugatencs reivindiquen la unitat d’Espanya a Barcelona

La manifestació pel “seny” desborda el centre de la capital catalana, un esdeveniment al qual han acudit molts veïns de la ciutat. Els organitzadors demanen diàleg “dins de la legalitat” i adverteixen de les conseqüències de declarar la independència.

Utopies i llibertats

Les utopies són uns grans invents: ens empenyen endavant. El perill és quan creiem que poden ser atrapades i fixades com un objecte qualsevol; aleshores no toleren canvis: es tornen rígides i autoritàries. Ho sabia prou bé Thomas More, l’autor d’U-topia, és a dir, “enlloc”, quelcom que no existeix.

Dos centenars de persones pel diàleg mentre es preparen noves mobilitzacions

Una manifestació per demanar negociació entre la Generalitat i el govern central protagonitza l’activitat política del dissabte, just un dia abans de la manifestació de Societat Civil Catalana i després d’una setmana de mobilització sobiranista.

Pàgines

Subscribe to referèndum 1O