Feminisme

Ple de març a l'EMD: parades a demanda, marquesines i Escola de Música

El feminisme, amb parades a demanda i la possible recuperació de les Milles Femenines, han marcat gran part del debat de la sessió plenària de l'EMD al març; un espai on, entre d'altres, també s'ha decidit prorrogar el contracte amb l'empresa gestora de l'Escola de Música.

Punt i seguit

El passat 8 de març els carrers es van omplir més que altres anys que jo recordi, costava caminar però invadia molta sensació d'unió amb les milers de dones que estàvem allà. Dones de totes les edats, moltes molt joves, cosa que omple d'orgull, i moltes dones grans reivindicant les mancances aturades en el temps.

Mortes o senzilles?

Recordeu aquell disbarat de cançó que deia “antes muerta que sencilla” ? Un escàndol, una lletra que cap mare hauria d’haver tolerat. Però, en canvi, va gaudir d’una gran popularitat. Erotitzar, aprincesar i ensenyorar nenes (ja no parlem de casar-les, que aquest és un altre i més greu drama) és cosa antiga.

La llibertat és quan comença l’alba

Abans d’ahir, 8 de març de 2018, va ser un dia històric. No per res que s'aconseguís, sinó per l'esperança de futur que dibuixa tal jornada. Només amb moltes dones autoorganitzades, conscients de la seva condició com a treballadores, desobedients a les lleis i al poder dels homes, prenent els carrers per prendre el que és nostre, serà possible una societat feminista.

Una abraçada enmig de la vaga feminista

Estic en una d’aquelles èpoques de recerca d’abraçades; aquell instant en què algú aliè al motiu de la recerca et pren entre els seus braços. L’agafes, t’agafa, i durant cinc segons d'estrènyer-se mútuament el cor es calma i tot sembla tornar al seu ordre o, com a mínim, un calfred de pau recorre tot el cos, de cap a peus. I en eixe moment, just ahí, a mesura que tornes a prendre distància, un sospir intern et travessa.

Les dones aixequen la veu, la vaga feminista en imatges

Milers de persones han sortit al carrer durant la vaga feminista del 8 de març, una jornada de mobilització i lluita que ha deixat com a principal valor les dones empoderades protagonitzant la lluita feminista. Vet aquí un recull de fotografies de la jornada.

Pàgines

Subscribe to Feminisme