Feminisme

Agafar el testimoni al 2017, per seguir la lluita el 2018

Tinc la sort de publicar article quan tot just acabem d’estrenar l’any. Això em deixa amb la sensació que és imperatiu dedicar l’espai a fer un retrospectiva del que ens deixa el 2017 i els deures que tenim pendents de cara a l’any que tot just s’obre.

Marta Minguella: “Els que parlen d’adoctrinament no demostren mai una anàlisi exhaustiva”

La delegada d’Ensenyament de la CGT explica la feina del seu sindicat en el cas de discriminació de gènere en la contractació del Viaró així com el paper de les dones al sistema educatiu i les propostes d’innovació.

Jocs sense rols

L'altre dia al bus tenia al costat una dona mirant fixament un catàleg de joguines, anava passant les pagines una a una i encerclant el que l'interessava. Vaig veure bàsicament dos colors, rosa i blau, i vaig veure fotografies de nens amb jocs d'acció i moltes fotografies de nenes en tons roses amb cotxets, nines, rentadores...

Ets una histèrica

Una frase que sovint sento que em repeteixen quan parlo sobres temes de gènere és la següent: “Ets una histèrica, amb tu no es poden parlar coses d’aquestes perquè et poses nerviosa”. Trobo que és molt fàcil dir aquestes afirmacions quan mai has sigut el centre d’atenció de les accions. És a dir, quan mai has patit cap tipus de violència masclista, és molt difícil veure més enllà del que ha invisibilitat i normalitzat la societat.

Noves fórmules

La política ha de construir noves formes de relació, queden obsoletes aquestes pràctiques poc transparents, de poder, d'imposició, de no respecte... de maltractament. Tota aquesta acció i pensament ancorada durant tants anys està forjada i escrita per homes que sustenten el poder del patriarcat.

El Consell de Barri de La Floresta condemna l’“autoritarisme de l’Estat”

En un comunitat demanen el respecte dels drets individuals i col·lectius. Els florestans també fan una aposta per la visibilització de les dones amb el renomenament d’una plaça i la creació d’una comissió d’igualtat.

Nova mirada

A vegades he sentit alguna persona dir: “Com és possible?” Si els joves d'ara tenen molta informació, les dones treballen, han adquirit drets... i un llarg etc. La nostra joventut beu de les nostres fonts, de les mateixes. D'un sistema no igualitari on l'acció i la paraula no va de la mà, on els rols es passen de pares a fills sense ni saber-ho, sense consciència.

Pàgines

Subscribe to Feminisme