Feminisme

Noves fórmules

La política ha de construir noves formes de relació, queden obsoletes aquestes pràctiques poc transparents, de poder, d'imposició, de no respecte... de maltractament. Tota aquesta acció i pensament ancorada durant tants anys està forjada i escrita per homes que sustenten el poder del patriarcat.

El Consell de Barri de La Floresta condemna l’“autoritarisme de l’Estat”

En un comunitat demanen el respecte dels drets individuals i col·lectius. Els florestans també fan una aposta per la visibilització de les dones amb el renomenament d’una plaça i la creació d’una comissió d’igualtat.

Nova mirada

A vegades he sentit alguna persona dir: “Com és possible?” Si els joves d'ara tenen molta informació, les dones treballen, han adquirit drets... i un llarg etc. La nostra joventut beu de les nostres fonts, de les mateixes. D'un sistema no igualitari on l'acció i la paraula no va de la mà, on els rols es passen de pares a fills sense ni saber-ho, sense consciència.

El Comitè de Defensa de la República anima a votar “feminisme i socialisme” al referèndum

El col·lectiu defensa la independència com una eina en favor de la justícia social. Més enllà de l’1 d’octubre, aposten per l’organització com a única manera d’acabar amb un món d’opressors i oprimits.

Patriarcat i feminisme

Que vivim en una societat masclista, on els homes tenen encara el control de moltes de les posicions de poder, és una cosa més que evident. De fet estem veient com les reivindicacions del feminisme militant exigeixen la fi d'aquesta posició de poder, i ho fan reivindicant la fi del patriarcat.

Berta Amador: “Pensem que l’home blanc, occidental, heterosexual i de classe mitja és neutre i cèntric. Ens han colonitzat el pensament”

La Berta traspua feminisme. Reivindica des de la serenor, el respecte i la mirada atenta. Sento que cuida amb les paraules. Ens sorprenem empatitzant en la nostra situació social, passant de l’entrevista al terreny personal.

Pàgines

Subscribe to Feminisme