ple

Per a la memòria històrica dels santcugatencs deportats als camps nazis

La CUP-PC presentarà al Ple de març una moció per demanar la instal·lació de tres plaques en memòria dels santcugatencs deportats als camps nazis. Segons l'historiador José Mota encara “queda molt per fer” perquè “hi ha hagut una política erràtica”.

La nova ordenança de tinença d'animals no convenç els conductors d'autobusos

El Ple de febrer ha aprovat, de manera inicial, la nova ordenança que regula i posa les normes sobre els animals a la ciutat. El text està en exposició pública i el col·lectiu de conductors de busos urbans de la ciutat ja ha indicat que hi presentarà al·legacions. 

En suport de la manifestació en favor dels refugiats del 18F

Convergència presentarà una moció al Ple de gener per donar  suport a la campanya Casa nostra, casa vostra i a la manifestació del 18F en favor del refugiats. L'Assemblea de Voluntaris pels Refugiats critica la falta d'espais disponibles per rebre refugiats i el consistori indica que fa tot el que la Generalitat li demana. 

“Sin condón”

“Estudiar la viabilitat d’instal·lar màquines expenedores de preservatius a tots els centres d’educació secundària de Sant Cugat”. Aquest era el punt més cridaner de la moció que ERC-MES, conjuntament amb Convergència i ICV-EUiA, van presentar ahir al Ple de novembre per lluitar contra la Sida. La moció busca també fer front a l’estigma i la criminalització que existeix, encara avui en dia, al voltant del VIH.

No a la repressió, sí al moviment

Com us sentiríeu si el vostre fill o filla li demanessin entre 11 i 14 anys de presó per defensar pacíficament la universitat pública? Què pensaríeu si a 27 persones els demanessin gairebé 400.000€ per defensar la universitat pública? Com us quedaríeu si l’acusació particular es retirés de la denúncia en veure les penes demandes però la fiscalia seguís endavant? Doncs tot això els hi està passant a 25 estudiants i 2 professors de la UAB.

Compromís, a mitges, en contra l’IRPH

“No és un equip de govern sensible amb els drets fonamentals dels ciutadans, abans posaran per davant la defensa dels interessos del consistori i la defensa dels contractes establerts amb les entitats financeres”, avisava Ramon Gutiérrez, regidor d’ICV-EUiA en explicar la moció en contra del IRPH. I efectivament així ha estat.

Acord polític en contra de l’IRPH

Si res no canvia durant el Ple, l’Ajuntament de Sant Cugat aprovarà la moció d’ICV-EUiA per instar al govern espanyol perquè elimini l’IRPH. La PAH de Sant Cugat veu amb bons ulls la moció perquè tota pressió social és bona per conscienciar a la gent de la realitat envers les hipoteques. 

Pàgines

Subscribe to ple