Onze anys líder

Aquests dies celebren a TV3 que fa 11 anys seguits que són líders d'audiència a Catalunya. Penso que ben guanyats.

Sense menystenir l'indubtable mèrit que té, us heu parat valorar la qualitat dels altres canals? M'estic referint, naturalment, a les TV privades i gratuïtes que ens arriben a les nostres pantalles. Deixo de banda la deplorable Telecinco, que sembla talment un insult a la intel·ligència de l'espectador.

Aquests dies de pandèmia, quan ja començo a estar saturat d'informació sobre la COVID que emet TV3, poso un canal privat per tal de veure alguna pel·liculeta , amb la seva consegüent publicitat, que m'alleugi una mica. Us puc ben assegurar que, durant aquest temps, he vist més pel·lícules televisives que en tota la meva vida.

Bé, el mot "veure" no és exacte. No sóc de seure al sofà amb crispetes. Tinc l'aparell a la cuina i, mentre tragino amb el rentaplats o els cuinats, el poso i vaig donant-li ullades.

Així i tot, he après, m'han ensenyat moltes coses. Per exemple, quina policia més intel·ligent i bondadosa que tenen els americans! Amb un tracte exquisit esbrinen sempre qui és l'assassí. Ni punt de comparança amb aquella que vam veure -i patir- nosaltres l'1 d'octubre. I la facilitat que tenen els assassins per a carregar-se tots aquells que li facin nosa.

M'han avisat que les marques blanques són molt dolentes i que ens hem de decidir pels productes que anuncien. Em parlen dels avantatges de posseir un rellotge de superluxe, de col·leccionista per a saber bé l'hora que és. M'aconsellen sobre un enginy que fa descansar els peus i tenir les cames sense varices. O aquelles cintes mòbils que et permeten córrer sense anar enlloc. Tot pagat en minsos terminis mensuals. El que no et diuen, però, és quant temps has d'estar pagant...

També t'ofereixen uns productes miraculosos que et deixen la dutxa superneta fins i tot allà on no has passat la baieta.

I sobretot, aquells "Westerns" plens de tuf masclista on matar indis és com un esport i donar-se cops de puny, com beure whisky.

Després de tot això tanco la tele. Satisfet de tanta cultura i em dedico a vigilar la paella perquè la samfaina està arribant al seu punt.

Notícies relacionades