La importància del teatre

Com a president del Grup de Teatre Espiral i representant l'esmentat grup, des de Cugat.cat se'm va convidar a assistir aquest dilluns al Club Esportiu Valldoreix i fer preguntes als candidats a l'EMD per a les properes eleccions del 28 d'abril.

Tal com se m'havia demanat, vaig enviar pel correu electrònic unes quantes preguntes perquè ells en triessin i ordenessin totes les dels participants. En van triar dues, una d'elles, relacionada amb el teatre.

Quan em va tocar el torn, les vaig exposar. Vaig acabar preguntant el mateix interrogant de sempre: “Quan tindrem un veritable teatre a Valldoreix?” Fa anys que ho demanem i en vàries conteses electorals se'ns havia promès. Encara, però, és un projecte al qual no s'han posat.

La resposta dels diferents candidats van ser més o menys engrescadores. Però, el candidat de Ciutadans, es va referir al tema teatral amb un patent menyspreu. Parlar de teatre com a un simple oci és no tenir ni idea del tema. És no saber res del grau didàctic i terapèutic que té.

Sí, en canvi, va prometre un centre de dia i més seguretat. El tema de seguretat el va repetir fins a la sacietat.

Aprofita els darrers robatoris per a aconseguir vots. Juga amb la por dels veïns.

És curiós com aquesta gent es fa servir del temor de ser robats per a instaurar un poble policial on es controlin pispes i vilatans alhora. I els dona resultat, perquè, segons les darreres enquestes, estan pujant de intenció de vot.

Em costa entendre qui són els seus votants santcugatencs. Unionistes? Rics que volen emmurallar la seva mansió? Anticatalans?

Perquè, desenganyem-nos, aquesta gent no té cap ideari polític. Només la negació a tot allò que fa referència al fet català.

Rafa Usero, mestre jubilat i actor

Notícies relacionades