Biblioteques populars

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

La primera que vaig descobrir va ser a sobre d'un banc, davant el bar “la Floresteca”, justament a la Floresta.

I és que la gent de La Floresta és especial. Res a veure amb Valldoreix o Sant Cugat.

Després n’he anat trobant d'altres a diferents poblacions per on he passat. La darrera, al costat de la carnisseria del carrer Ramon Escayola. Una bona prestatgeria plena de tota classe de llibres, on qualsevol pot agafar o deixar els que ja ha llegit.

És una bona iniciativa per als que els agrada llegir. Perquè no es tracta de tenir llibres, sinó de llegir-los. El que sí s'ha d'anar amb compte amb el tipus de llibres que agafes, perquè n'hi ha de molt baixa qualitat. Penso que la gent aprofita aquesta mena d'iniciativa per a fer neteja i treure's de sobre aquells llibres que no vol o que no els hi caben a casa seva. Perquè pagar l'espai on els guardes costa més que els mateixos llibres.

Passa sovint amb les enciclopèdies, que s'han quedat obsoletes. De vegades, quan necessito consultar alguna cosa, miro a internet, malgrat que aquí també has d'anar amb compte qui et dona la informació. No sempre és la més bona.

Vaig viure de petit en una casa amb pocs llibres. Tenia un problema d'espai, era una casa molt petita. De gran, amb més lloc, m'ha agradat de conservar-los. Uns perquè els trobava bons i d'altres perquè tenien un record entranyable. Em costa molt desprendre'm d'ells. Tot i així, he començat a fer espai. Feina titànica, perquè em sap greu abandonar-los. És com si em desprengués d'una part de la meva vivència. Això ens passa als de la generació del paper.

Rafa Usero, mestre jubilat i actor

Notícies relacionades