Tranquil·litat en l’ajuntament per l’investigació de l’Audiència Nacional

Sessió plenària. Foto: Jordi Pascual

Cinc municipis de Catalunya estan sent investigats per l’Audiència Nacional per adherir-se a la declaració independentista aprovada al Parlament de Catalunya el 9-N. La Seu d’Urgell (Lleida), Celrà (Girona), la ciutat de Girona, Igualada i Sant Cugat. Se’ls acusa de rebel·lió i sedició, a més de prevaricació, desobediència i ús indegut de diners públics.

En el Ple municipal de Sant Cugat del 16 de novembre es va aprovar la moció per donar suport al Parlament de Catalunya. La moció va ser aprovada amb les vots de CiU, CUP-PC i ERC-MES. ICV-EUiA i PSC van votar en contra. Ciutadans i PP no van participar en la votació. Segons Cugat.cat, "en un comunicat emès per CDC es destaca que la moció és una declaració política de caràcter simbòlic".

En una nota de premsa que s’ha fet arribar els mitjans, des de l’ajuntament asseguren que: “A hores d’ara no hem rebut cap notificació per part de cap jutjat sobre aquesta suposada investigació. Si arriba, l’atendrem com correspon”. També vol expressar tranquil·litat ja que segons diu el comunicat, és una moció de caràcter estrictament polític, que no suposa cap mandat concret ni l’obertura de cap acte administratiu.

En el mateix mitjà públic els grups municipals de l'oposició que van votar a favor de la resolució es mantenen en el seu posicionament i no sembla que tinguin pensat modificar-lo. També manifesten, com ho fan la resta de partits, que era previsible aquesta decisió. 

Notícies relacionades