Publicitat

Sant Cugat demana formar part de la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables

Sergio Blázquez, regidor de Ciutadans, grup proposant de les mocions sobre acompanyament al dol i la incorporació de Sant Cugat a la RECS. Foto: Jordi Pascual

Ciutadans portava dues mocions signades únicament pel grup municipal carbassa en el Ple de novembre. Totes dues mantenen certa relació ja que una tracta sobre salut i l'altra sobre salut psicològica en l'acompanyament al dol. Les dues propostes es van aprovar gràcies al suport de CiU. La d'incorporar Sant Cugat a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables (RECS en les sigles en castellà) també va rebre els vots a favor d'ICV-EUiA, PSC i PP.

Sant Cugat, però, no s'adhereix directament a l'associació de ciutats que pretenen crear sinergies i col·laboracions per protegir la salut. La moció aprovada posa en marxa els mecanismes per complir els requisits i demanar-ne l'adhesió. Amb ella es comença a desenvolupar una tasca institucional al voltant del concepte “ciutat saludable”. ERC-MES i la CUP-PC van explicar els seus vots negatius per tractar-se d'una xarxa espanyola. La tinent d'alcalde de Benestar i Ciutadania, Susanna Pellicer, va dir que Sant Cugat “incorporarà la clau catalana en la RECS”.

La moció sobre l'acompanyament del dol es va aprovar amb l'abstenció de tots els grups municipals llevat de C's i CiU. Amb ella es determina que els canals de comunicació institucionals de l'Ajuntament hauran de donar a conèixer l'existència de les Unitats d'Acompanyament al Dol de Catalunya. També s'aprova l'impuls d'un grup d'ajut mutu per afrontar la pèrdua de persones properes.

Tot i que la majoria de grups es van abstenir, les intervencions apuntaven en contra de la moció. Núria Gibert, CUP-PC; Mireia Ingla, ERC-MES, i Ramon Gutiérrez, ICV-EUiA, defensen l'existència de grups d'ajut però creuen que no cal que els impulsi l'Ajuntament. Pere Soler, portaveu dels socialistes, va proposar la creació d'una guia a través de Serveis Socials.

Notícies relacionades