Reivindicació múltiple a l’Audiència pública: seguretat, pensionistes i Mas Gener

Fotos: Jordi Pascual

El govern ha acabat el 2018 enfrontant-se a una de les Audiències públiques més reivindicatives del curs amb la concentració de dos col·lectius i l’esclat d’un dels temes habituals de l’espai d’escolt a la ciutadania. Tot ha començat encara amb el Ple ordinari en marxa amb una concentració de prop de 50 veïns a la porta de l’Ajuntament demanant mesures contra els robatoris a la ciutat i, especialment, l’augment del nombre d’agents.

Alfredo Cernuda ha fet de nou de portaveu de la causa però aquesta vegada acompanyat de 500 signatures de suport i desenes de veïns que han mostrat cartells reivindicatius. Després d’explicar per què consideren que la situació dels robatoris és insostenible i dir al govern que en una empresa privada ja haguessin fet fora la persona responsable de la seguretat, ha acabat preguntant pel compliment de les ràtios recomanades d’agents per habitant tot dient que els policies van desbordats.

Cristina Paraira, tinenta d’alcalde de Seguretat, després d’intercanviar parers amb Cernuda, ha assegurat que es treballa en la contractació de nous agents però que durant el 2019 no s’arribarà als 160 agents de Policia Local que marca la ràtio. Tot i així s’ha mostrat preocupada per l’afer i ha assegurat que s’han pres mesures que han permès reduir gradualment el nombre de robatoris i detenir alguns delinqüents. Per això ha demanat col·laboració ciutadana.

Davant la insistència del veí, l’alcaldessa, Carmela Fortuny, ha emplaçat a fer una trobada per tractar el detall de les mesures de seguretat presses fins el moment i les previstes així com els seus efectes. Cernuda, però, ha acabat marxant indignat amb la resta de veïns tot criticant que aquesta és la promesa que fan Ple rere Ple però que mai es concreta amb accions reals sobre la seguretat.

Quan semblava que el govern havia passat el mal tràngol del dia, ha arribat el torn de la Plataforma de Pensionistes que, amb Josep Porta fent de portaveu, ha dit que el govern els ha pres el pèl per la manca de concreció de moltes de les seves reivindicacions mentre la més satisfactòria, l’Oficina d’Atenció al Pensionista, no funciona tal com els agradaria. Ha posat d’exemple la manca de concreció de la nova residència de la gent gran, per a la qual en el mateix Ple s’han cedit uns terrenys a la Generalitat; la no publicació de moment de la revista d’aquest mes i la falta de concreció de la targeta ciutadana.

El govern ha respost amb una certa indignació per les mesures ja realitzades i Joan Puigdomènech, representant polític a la taula de treball amb els pensionistes, els ha emplaçat a una nova reunió per repassat punt per punt les reivindicacions i veure’n el grau de compliment. La Plataforma ha acceptat la trobada però mostrant-se molesta per la manca de respostes i demanant que el govern es deixi de fer fotos mentre no es concreten les mesures.

Posteriorment, tot i que sense una entitat veïnal al darrere, Federico López, veí de Can Magí, ha exigit conèixer el detall dels projectes de soterrament de la torre d’alta tensió que resta al barri i de les pantalles acústiques per reduir el soroll de l’AP7. Tot i la indignació pels anys d’insistència, el govern ha respost que s’hi treballa i que al darrer Consell de Barri de Mira-sol es van donar els detalls del punt en què es troba cadascun dels projectes.

De la Biblioteca Central a l’escola la Mirada, els altres temes de l’Audiència

A banda de les reivindicacions veïnals amb mobilització inclosa, l’Audiència pública de desembre també ha introduït altres temes. Javier Monteys ha tornat per quart Ple consecutiu per mostrar el seu desacord –i ara també el d’una plataforma ciutadana– amb la construcció de la Biblioteca Central Urbana al parc Ramon Barnils. El govern li ha respost, una vegada més, que es tracta d’un projecte que va comptar amb un pressupost participatiu i ha dit que si torna a plantejar la mateixa qüestió no li donaran la paraula en la propera Audiència pública.

Gabriel Jover, pare de l’escola la Mirada, ha demanat concreció en el calendari per al trasllat del centre i ampliar el pati de forma adequada. També hi ha hagut crítiques per la convivència entre bicicletes, patinets i vianants i interès de l’AFA del Ciutat d’Alba per les proves de l’Ajuntament per garantir un entorn segur i amb trànsit pacificat al voltant del centre educatiu.

Notícies relacionades