Punts del govern del Ple de gener: cas Palau, Pla del Monestir-Sant Francesc i ordenança de sorolls
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi
Fotos: Jordi Pascual
El Ple de gener ha tingut pocs punts rellevants pel que fa al govern tot i que la valoració de l'alcaldessa, Mercè Conesa, de la sentència del cas Palau ha estat el clar protagonista després que l'oposició portés dies demanant-li explicacions com a màxima autoritat política de la ciutat. També pots consultar el debat de les mocions i la contracrònica de la sessió plenària.
Conesa valora la sentència del cas Palau.
L'alcaldessa, Mercè Conesa, considera que l'Ajuntament ha actuat correctament i que el govern ha donat totes les explicacions corresponents sobre la sentència del cas Palau. Al seu parer, la pressió de l'oposició posa en dubte la professionalitat dels serveis tècnics i dels treballadors del consistori i, recorda, que el document no apunta cap responsable local de la mossegada al PAV3. Recorda, a més, que quan va tenir el primer càrrec a Convergència, el partit tot just renunciava a rebre diners per part d'empreses privades i, per tant, no se la pot responsabilitzar del finançament il·legal. Així i tot, CUP-PC, Ciutadans, ERC-MES i ICV-EUiA han insistit en exigir explicacions polítiques i seguir buscant responsables. Consideren que l'alcaldessa hauria d'haver dit més i lamenten que no es conegui qui va ser el senyor X que va permetre que l'obra santcugatenca servís per finançar el partit polític. El PSC espera a demanar responsabilitats a tenir el resultat de l'auditoria als contractes amb Ferrovial que encara no ha estat adjudicada. Aquest afer el desenvolupem més àmpliament a la contracrònica de la sessió plenària.
S'aprova definitivament el Pla estratègic del barri del Monestir-Sant Francesc.
El Ple d'arrencada d'any ha servit per aprovar definitivament el document del Pla estratègic del barri del Monestir-Sant Francesc, on es recullen un seguit d'accions per millorar tots dos barris. S'hi preveu una inversio de 10,8 milions d'euros entre el 2017 i el 2023 que, a banda de l'avinguda, preveu més carrers de plataforma única que prioritzin el vianant, les bicicletes i el transport públic i nous aparcaments, potenciar i fer nous equipaments, millorar la seguretat i el civisme amb la millota de l'enllumenat, la senyalització i la introducció d'agents cívics, seguir donant suport a la Xarxa d'Entitats, fer noves promocions d'habitatge públic i promocionar el comerç de proximitat amb incentius a les noves obertures i l'atracció de compradors. El Pla es dotarà d'una comissió de seguiment. Tot i que ara fa dos mesos es va acordar incorporar propostes durant el temps d'exposició pública que precedeix a l'aprovació definitiva, no s'ha afegit res de nou ni s'ha alterat res existent. Només, explica Joan Puigdomènech, comissionat de Participació, s'ha acordat buscar un consens entre els veïns crítics amb l'amfiteatre que es vol fer als Jardins del Vallès arran de la primera edició dels pressupostos participatius i aquells que van fer la proposta. Tots els grups a excepció del PP, que s'ha abstingut perquè és crític amb la vianantització de l'avinguda Cerdanyola, han votat a favor de l'aprovació definitiva del Pla.
Primer pas per tenir una nova ordenança de sorolls i olors.
PDECAT-Demòcrates, Ciutadans, PSC i el regidor no adscrit han votat a favor de l'aprovació inicial de l'ordenança sobre el soroll, les vibracions i les olors, un text que ja existia sense fer cap referència a les olors i que s'ha actualitzat. L'ordenança parteix de la revisió del mapa de sorolls i de capacitat acústica, que pot portar a fer plans d'actuació concrets per a algunes zones. Tota la normativa queda desactivada via decret durant els dies de Festa Major. S'ha marcat, tot i que encara no s'ha aprovat l'ordenança de terrasses, que els restauradors no poden tenir elements acústics externs i que sempre cal demanar autorització per ocupar la via pública. A més, els restaurants que serveixin aliments més tard de la una, hauran d'ubicar-se més lluny dels habitatges que la resta d'establiments. Pel que fa a la via pública, es preveu no excedir els 80 decibels en la façana frontal al punt emissor de soroll i els 95 en les primeres files. Així mateix es proposa una ubicació concreta per a elements com aparells d'aire acondicionat que també provoquen contaminació acústica. Pel que fa a les olors, s'ha marcat unes mides per a les xemeneies dels establiments de restauració tenint en compte la distància amb altres façanes i la seva alçada. Així mateix, s'exigeix la instal·lació de filtes i el seu manteniment. Els conflictes amb els veïns es volen solucionar a través de la mediació, explica el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari