Publicitat

Punts del govern al Ple de juny: nou regidor, reglament d’instal·lacions esportives i d’atenció social

Foto: Jordi Pascual

El Ple de maig ha portat l’entrada de Xavier Cortés com a regidor no adscrit representant a Units per Avançar, entre d’altres. Pots consultar el debat de les mocions i la contracrònica de la sessió plenària.

Xavier Cortés esdevé regidor no adscrit

Després de la marxa de Damià Calvet a la conselleria de Territori i Sostenibilitat, Xavier Cortés, que es va presentar a les llistes de CiU al 2015, ha pres possessió de l’acta de regidor. És membre d’Units per Avançar i les diferències ideològiques amb el govern de PDECAT-Demòcrates l’han obligat a mantenir-se a l’oposició com a regidor no adscrit.

S’aprova inicialment el reglament de funcionament de les instal·lacions esportives

Tots els grups han votat a favor (excepte les abstencions de la CUP-PC, ERC-MES i PP) del nou reglament de funcionament de les instal·lacions esportives, un document que es va començar a treballar al desembre passat amb un procés de consulta prèvia a la participació ciutadana. Des de llavors, explica el regidor d’Esports, Eloi Rovira, s’ha treballat conjuntament amb les entitats per acabar plasmant en un reglament allò que de fet ja era una realitat en el funcionament dels equipaments esportius. Destaca que no s’hi permetrà fumar a instal·lacions esportives a l’aire lliure. Amb l’aprovació inicial s’obre un procés d’exposició pública de 30 dies.

La reordenació de l’entorn de la Casa de la Vila de Valldoreix suposarà expropiar

Ja s’havia aprovat al Ple però la comissió d’urbanisme de la Generalitat va demanar abans de donar el vist i plau definitiu especificar la forma amb què l'administració pública esdevindrà propietària dels terrenys de l’entorn de la Casa de la Vila de Valldoreix per al projecte de millora que preveu des d’un aparcament al nou edifici de l’Escola de Música passant per l’arranjament del Garden. El govern ha optat per l’expropiació. Tots els grups (excepte les abstencions de CUP-PC, Ciutadans, PP i Dimitri Defranc) han votat a favor de la proposta.

Declaració de Castellar del Vallès per al reaprofitament d’aliments

El tinent d’alcalde de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha explicat al suport de l’Ajuntament com a membre de la Xarxa de ciutats i pobles per la sostenibilitat, a la declaració de Castellar del Vallès en què els membres de la xarxa acorden mesures a implementar a nivell local per evitar el malbaratament dels aliments i fomentar-ne la reutilització així com informar-ne al respecte. Segons diu, hi ha mesures, com ara els horts urbans, que ja són una realitat a la ciutat i, per tant, no fan més que refermar el compromís del consistori amb el medi ambient.

Modificació pressupostària per finançar la Festa Major

PDECAT-Demòcrates, ICV-EUiA i Units per Avançar han votat a favor de la tretzena modificació del pressupost del que va d’any amb l’acumulació de sobrants de diverses partides que permeten fer front a 95.000 dels 300.000 euros que costarà la Festa Major d’enguany. Alguns partits s’han estranyat que part de la partida vingui de convenis no complits totalment amb algunes entitats.

S’aprova inicialment el reglament municipal del servei d’atenció social de proximitat

Tots els grups (excepte les abstencions d’ERC-MES, PP i Dimitri Defranc) han votat a favor del nou reglament municipal d’atenció social de proximitat, un document que recull les pràctiques que ja es realitzaven i, alhora, fomenta mecanisme per millorar la gestió interna.

Notícies relacionades