Mocions del Ple d’abril: Apadrina un parc, horaris dels FGC durant la Festa Major i menors migrants

Foto: Jordi Pascual

El Ple de febrer ha tingut cinc mocions, dues de les quals han estat institucional per tenir el suport de totes les forces polítiques. Finalment, una ha estat retirada. Pots consultar els punts portats pel govern i la contracrònica del Ple.

Es posa en marxa el projecte Apadrina un parc

El Ple ha donat el vist i plau en forma de moció institucional a una proposta feta inicialment per Cituadans amb què es pretén crear un projecte de treball amb els centres educatius. Sota el nom d’Apadrina un parc, es pretén que els alumnes de les escoles s’involucrin en la cura de l’entorn i, alhora, tinguin consciència de què suposa un parc a nivell urbà. Es pretén que el programa serveixi per invertir en la millora de l’entorn, per establir una via de comunicació directa amb l’Ajuntament per advertir incidències.

L’Ajuntament torna a demanar la ampliació del servei d’FGC durant la Festa Major

Tots els grups s’han posat d’acord per demanar, a proposta inicial d’ERC-MES, que el servei d’FGC ampliï el seu horari i freqüències nocturns durant la Festa Major de Sant Cugat, Rubí i Terrassa.

Compromís per fer un programa d’atenció als joves que migren sense referents adults

Tots els grups excepte Ciutadans (que s’ha abstingut) han votat a favot de la proposta de la CUP-PC, ERC-MES, PDECAT-Demòcrates, ICV-EUiA i PSC per a la creació d’un protocol conjunt amb altres administracions per tal d’acompanyar els menors estrangers no acompanyats (MENA). També es condemnen els atacs xenòfobs a Canet i Castelldefels i es demana una millora de la coordinació dels ens locals amb les entitats. Amb l’aprovació de la proposta el consistori dona suport al programa de mentoria de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania i n’estudiarà la implementació en clau local o la creació d’un protocol propi, es buscaran equipaments per fer front a aquest afer, es crearà una taula de treball específica i es demana als consells participatius municipals que treballin per la conscienciació. Sobre el centre els Lledoners de les Planes, es proposa establir una coordinació amb el professorat. Finalment, Sant Cugat s’adhereix a la xarxa de municipis acollidors.

No prospera la moció del PP en favor de les escoles que segreguen per sexe

El grup proposant, Ciutadans, el regidor no adscrit Xavier Cortés (Units per Avançar) i els regidors de PDECAT-Demòcrates Carles Brugarolas, Mayte Pérez, Cristina Paraira i Susanna Pellicer han votat a favor de la moció del PP per rebutjar l’acord del Parlament que rebutja subvencionar l’educació segregadora per sexe. La proposta dels populars també demanava donar suport als centres que divideixen nens i nenes i instava el Ministeri i la Conselleria a prendre mesures legislatives perquè es puguin mantenir els concerts.

Es retira la moció sobre el decret sobre habitatge de la Generalitat

ICV-EUiA ha retirat la moció per posicionar-se en contra del decret del govern de la Generalitat sobre habitatge ja que consideren que no permet aprofundir en mesures que permetin incidir en el mercat i ni tan sols en la proposta de destinar un 30% de les noves promocions privades en sòl urbà consolidat a fer habitatge accessible. La proposta demanava iniciar un procés de debat amb la ciutadania i les entitats i, en cas que es mantingui la proposta, que els grups polítics no el convalidin al Parlament. Com el decret no té els suports suficients per aprovar-se, han optat per no debatre’l al Ple.

Notícies relacionades