Les mancances de Volpelleres a l’Audiència pública de gener

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

El torn obert a la ciutadania corresponent al mes de gener ha tingut com a protagonista el veí de Volpelleres Joan Lobo que ha demanat dues millores per al barri; d’una banda, l’arranjament de voreres que s’han fet malbé i que porten anys aixecades provocant, assegura, algunes caigudes dels vianants i, d’altra, una millora del servei de transport urbà ja que els canvis a la línia L7 han fet que hi hagi menys freqüència de pas mentre es manté la durada del recorregut de la L10. El veí considera que en un barri en creixement és necessari millorar la mobilitat per a aquelles persones que no volen o no poden utilitzar vehicle privat.

La tinenta d’alcalde d’Entorn Urbà i Mobilitat, Cristina Paraira, ha pres nota d’ambdues recomanacions i s’ha compromès a fer una trobada per veure quines voreres s’haurien d’arranjar. Just abans, el Ple ha debatut una moció del PP per millorar les voreres que Can Trabal i que ha acabat alterada per unes mocions de PDECAT-Demòcrates per no prioritzar cap barri en concret i actuar en funció de les urgències i seguint el Pla d’Accessibilitat del consistori.

Maria Ángela Palacios, de l’Associació de Veïns del Centre, ha insistit, de nou, en la proliferació de terrasses al nucli de la ciutat provocant problemes de sorolls i ocupant, al seu parer, massa espai a la via pública. Tot i així, ha felicitat al regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, per haver proposat una ordenança de sorolls i vibracions, aprovada inicialment en la sessió plenària prèvia a l’Audiència pública, que, per primer cop, introdueix una regulació de les olors marcant les mides i distàncies de les xemeneies dels locals de restauració.

Els veïns dels Jardins del Vallès han tornat per segon mes consecutiu al Ple per demanar a l’alcaldessa la reunió que tenen pendent per abordar l’amfiteatre que s’ha de construir al parc com a resultat de la primera edició dels pressupostos participatius. El Pla estratègic del barri del Monestir-Sant Francesc introdueix aquesta actuació que, de moment, ha quedat en suspens a falta de trobar un consens entre les entitats proposants i els veïns afectats. La licitació, però, ja està en marxa.

Els articles publicats a la secció d'Opinió són responsabilitat de l'autoria de cada escrit.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article