Lliures, Convergents i Units per Avançar presenten la candidatura Units per Sant Cugat

Foto: Xavier Cortés (Twitter)

La reconfiguració de l’espai polític de l’extinta CiU porta una novetat de cara a les eleccions municipals. Els partits Lliures, Convergents i Units per Avançar –aquest darrer té Xavier Cortés, expresident d’Unió, com a regidor no adscrit al Ple– s’han ajuntat per presentar la candidatura Units per Sant Cugat a les eleccions municipals. Defensen que és una aposta purament santcugatenca que pot ser replicada posteriorment en altres municipis i en comtesses electorals no locals.

Carles Toda, exdirectiu de la Caixa i antic militant d’Unió, ha estat escollit com a candidat a l’alcaldia encara a l’espera de donar els detalls de la resta de la llista i del programa electoral. Segons ell mateix explica, va ser proposat per Units per Avançar,i, després de rumiar-ho de la mà de companys i amics, va prendre la decisió de fer el pas. Posteriorment es van sumar les dues altres formacions. Assegura que surten “a guanyar” i, tot i que no s’aventura a avançar possibles pactes: “Volem i podem parlar amb tothom sempre i que sigui per al municipi”.

A la candidatura també participa Remei Gómez, candidata al Senat per Convergents, qui assegura que els tres partits són joves i encara poden créixer. El que els uneix, segons els representants de la candidatura, és “el catalanisme de centre”, el que en paraules de Toda és el seny, el sentit comú i governar per a tothom. “Volem recuperar l’esperit que havia tingut Sant Cugat”, defensa el candidat.

Fins el moment, diu Toda, s’han buscat persones expertes en diferents àmbits per tal de començar a treballar propostes sobre alguns dels grans temes de ciutat com ara la seguretat o l’habitatge. No especifica, però, si aquestes persones se sumaran a la llista. Segons Cortés, caldrà fer un pas més enllà i fer trobades sectorials que acaben de definir un programa del qual ara per ara no donen detalls.

Per al regidor, Sant Cugat ha de ser un municipi referent en polítiques públiques i amb un model de ciutat propi. Entre els inputs que han donat fins el moment hi ha el creixement econòmic, l’obertura de serveis als barris, la lluita contra la pobresa, establir sinergies entre la iniciativa privada i la pública, protegir les famílies com a nucli de convivència i participació ciutadana, preservar una “ciutat modèlica”, aconseguir la centralitat política des del “catalanisme no excloent”, tenir un equip de govern proactiu, l’aplicació política a través de pactes, consens i participació i millorar la transparència.

La candidatura es defineix com a “catalanista, municipalista, humanista i liberal” i posa èmfasi, de moment, en la figura del candidat, del qual en destaquen fins i tot el seu entorn més personal amb cinc fills, dos germans d’acollida i 11 nets: “Està molt implicat en el terreny social i en diverses ONG, com Mujeres Burkina, Cesal, Fundació la Caixa i el Banco Farmacéutico”. Actualment participa en les empreses Nanuses i Aquaplanning.

Units per Avançar va ser un partit sorgit després de la dissolució d’Unió on van acudir alguns dels seus polítics més reconeguts com ara el secretari i diputat Ramon Espadaler. Es reivindica com no independentista, europeista, moderat i humanista. Convergents és un partit promogut per l’associació Nova Convergència i fundat per l’exmembre del PDECAT Germà Gordó. Es considera centrista i sobiranista. Lliures també és hereu de l’espai de Convergència amb la presidència de l’exconvergent Antoni Fernández. Es considera liberal, humanista, catalanista i no independentista. La candidatura ha inaugurat una seu al carrer Valldoreix, 59.

Notícies relacionades