Les alcaldies convergents abracen Fortuny en la presentació de Junts per Sant Cugat

Fotos: Jordi Pascual

L’alcaldessa i candidata de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha estat presentada públicament com a alcaldable de la mà dels altres tres alcaldes que ha tingut CiU a la ciutat, Joan Aymerich, Lluís Recoder i Mercè Conesa. També ha estat acompanyada del conseller de Territori i extinent d’alcalde, Damià Calvet; del president de l’EMD de Valldoreix, Josep Puig, i de bona part dels seus companys als plens de Valldoreix i de Sant Cugat, entre ells el regidor Carles Brugarolas, que ha abandonat Demòcrates i té una proposta de Junts per Sant Cugat per sumar-se a una llista que encara no s’ha donat a conèixer.

Prop de 350 persones han omplert el vestíbul del Teatre-Auditori dimarts a la nit per donar suport a Fortuny com a cap de llista d’una candidatura que es reivindica com a transversal i unitària tot i que la unió dels partits independentistes impulsada per Sant Cugat per la Independència –l’ANC local– ha estat impossible. Junts per Sant Cugat havia d’agrupar inicialment forces diverses però només havia aconseguit la suma de l’ANC i Demòcrates, que finalment se n’han desvinculat, la primera per falta del suport de més partits i la segona seguint les directius a nivell nacional per donar suport a Primàries Catalunya.

El trencaclosques de l’independentisme santcugatenc no ha impedit que Fortuny hagi reivindicat el treball realitzat i hagi agraït la tasca feta per l’ANC, que a nivell local des del primer moment s’havia desmarcat de Primàries per intentar una candidatura transversal. La candidata assegura que Junts per Sant Cugat és “una plataforma plural, compromesa amb el país, amb ganes de construir ciutat i dedicar-hi els propers quatre anysˮ.

Defensa del model de ciutat

Tant la intervenció de Fortuny com la prèvia de Recoder han reivindicat l’actual model urbanístic i social de Sant Cugat. La candidata assegura que la ciutat és la que és gràcies a Aymerich, Recoder i Conesa per haver estat els idearis, constructors i mantenidors del model. S’ha valgut de la darrera onada de l’Observatori Sociològic Municipal per dir que la majoria de la ciutadania se sent satisfeta de residir-hi.

L’aprofundiment en aquest model que proposa Junts per Sant Cugat ha de passar per cinc eixos de treball que ha desenvolupat breument Fortuny tot i que sense concretar les polítiques exactes. En primer lloc, aconseguir una ciutat saludable amb un acord per millorar la qualitat de l’aire i la preservació del medi ambient i treballar per reforçar les urgències i per tenir un hospital públic de referència a Sant Cugat. En segon, les polítiques de benestar amb el manteniment d’accions en quant a seguretat, l’entesa de la cultura com “una eina de transformació socialˮ, la construcció de la Biblioteca Central Urbana i avançar en la inclusió social.

En tercer lloc, la qualitat urbana, amb la construcció de 700 nous habitatges de lloguer tot reivindicant la feina feta fins el moment i permetent la proximitat dels serveis. En quart, la prosperitat, amb un treball més personalitzat amb les persones a l’atur, la construcció de l’edifici de l’escola la Mirada –de moment en barracons– i el compromís de fer una escola bressol. Finalment i en cinquè lloc, la dimensió territorial, amb el treball amb la Generalitat per millorar les connexions, el treball per una mobilitat sostenible, ajudant el petit comerç, creant un gran parc urbà per unir els barris de la ciutat i seguint apostant per la preservació de la Torre Negra –aquí hi ha hagut el primer gran aplaudiment de l’acte.

Davant les crítiques per manca de transparència i la sentència del cas Palau i els indicis de corrupció, Junts per Sant Cugat es reivindica com un model de “governança exemplarˮ. Asseguren que l’Ajuntament està sanejat i que, malgrat tot, s’haurà de treballar per aconseguir un millor finançament per als municipis. “Hem estat un govern responsable i encara ho volem ser més orientant i obrint l’administració a la fiscalització ciutadana, a la participació i a la transparènciaˮ, ha dit Fortuny.

Crida a la unitat i suport de Carles Puigdemont

 

El discurs de la candidata ha estat carregat de crides a treballar “juntsˮ i així ho ha mostrat també el públic, havent convidat a persones de diverses entitats que han omplert el vestíbul del Teatre-Auditori. Com a mostra d’aquesta voluntat, la primera fotografia de Fortuny al final dels parlaments ha estat amb una representació de persones del teixit associatiu de la ciutat.

Entre els suports ha destacat un de ben especial, el del president Carles Puigdemont que des de l’exili ha enviat un vídeo de suport a Junts per Sant Cugat reconeixent el pas a la política que la candidata va fer anys enrere i desitjant-li uns bons resultats. També s’ha mostrat un altre vídeo amb familiars, gent del poble i personalitats com Conesa, sor Lucía Caram i Neus Munté donant suport a la candidatura.

Junts per Sant Cugat pren la imatge de la candidatura de Junts per Catalunya de les eleccions catalanes del desembre del 2017. El primer acte ha tingut tants mitjans com els grans mítings de campanya, amb una gran pantalla, faristol, diversos elements amb el logotip i fins i tot una emissió paral·lela al Cafè Auditori que finalment ningú ha fet servir en poder-se concentrar tothom al vestíbul del Teatre-Auditori.

Notícies relacionades