La Mirada, els Jardins del Vallès i Can Barata, temes estancats a l’Audiència pública

Foto: Jordi Pascual

Ni el nou mandat ni el nou curs polític han suposat un canvi dels temes que es debaten a l’Audiència pública, que en aquest mes d’octubre ha tornat a acollir l’AFA de la Mirada, els veïns contraris a l’amfiteatre dels Jardins del Vallès i l’associació de veïns de Can Barata. Els primers han demanat saber quan estarà el projecte del nou edifici de l’escola i, mentrestant, què es farà amb la manca d’espai als barracons, com ara no tenir suficient espai al menjador o directament no tenir pista esportiva.

L’alcaldessa, Mireia Ingla, ha reconegut que el projecte té complicacions tècniques però no ha volgut detallar-les a l’espera de reunir-se amb representants d’urbanisme de la Generalitat. Ha emplaçat les famílies a trobar-se dijous en una comissió de seguiment en què explicaran en detall en quin punt es trobada tot plegat, reconeixent que no s’ha complit el primer termini fixat que preveia inaugurar l’edifici al 2019. Ara per ara no hi ha ni projecte aprovat.

Víctor Ruiz, veí del barri del Monestir, ha tornat a acudir a l’Audiència per demanar una revisió del projecte de remodelació dels Jardins del Vallès ja que al seu parer no resol problemàtiques com ara la venda de drogues i n’incorpora de noves a nivell acústic per la instal·lació d’un amfiteatre. El regidor de Participació, Marco Simarro, ha defensat que s’han mantingut reunions per buscar l’encaix de la proposta inicial presentada als pressupostos participatius i les reivindicacions veïnals. Així mateix ha reivindicat que no es pretén complicar la vida a ningú, que s’instal·laran dispositius de seguiment acústic i que hi haurà una tanca perimetral que es tancarà a les nits per evitar problemes de convivència.

Finalment, Joaquin Medina, de Can Barata, ha insistit en tres temes recurrents: la fibra òptica, l’accés al barri i l’aigua. Del primer, el tinent d’alcaldia d’Urbanisme, Francesc Duch, assegura que, després d’haver negociat amb Telefónica, esperen acabar la instal·lació al novembre. Del segon diu que s’opta per un tercer carril però que encara cal reunir-se amb la Generalitat per veure qui fa el projecte i executa les obres. Del tercer, el regidor de Seveis Urbans, José Gallardo, reconeix que hi ha un problema de pressió però per explicar-lo correctament de la mà dels tècnics els ha instat a fer una reunió.

Al marge d’aquests temes, Yolanda ha tornat a demanar ajut al seu cas d’exclusió residencial i la tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, li ha dit que el pressupost per a polítiques socials creixerà l’any vinent. Josep Arcas, Josep Vergés i Artur Royo han instat a trencar el pacte de govern però l’alcaldessa ha defensat que ara per ara es manté. En aquest sentit, Eduardo Ruiz, veí de Can Barata, ha cridat a mantenir les mobilitzacions reivindicant el paper dels joves. Finalment Maria Àngela Palacios ha insistit en controlar les terrasses dels locals de restauració.

Notícies relacionades