Publicitat

“La independència que volem”; Arran i la CUP escalfen motors per la Diada

Foto: Cristina Cabasés

La plaça de Barcelona ha tornat a ser escenari per a la política. Dissabte 7 de setembre al vespre s’ha celebrat un acte polític on la CUP i Arran han exposat el contingut que consideren que ha de tenir una hipotètica independència del territori català. L’acte, que s’ha fet sota el lema La independència que volem ha tingut lloc en motiu de la Diada Nacional de Catalunya i ha recordat en tot moment els tres pilars dels dos col·lectius: socialisme, feminisme i Països Catalans.

El primer parlament s’ha fet després del sopar i ha sigut a càrrec d’un col·lectiu convidat: el ‘Grup de suport a les encausades pel 21F a les vies’. Àlex Rosell ha fet un repàs del passat 21 de febrer, en què un grup de persones van tallar les vies a l’estació de Sant Cugat. El motiu del tall de vies era la vaga que protestava per l’inici del judici als polítics involucrats en el Referèndum. Rosell ha recordat com la policia els va arraconar, colpejar amb les porres, empentar i com, finalment, va identificar a cinc persones que avui segueixen sent investigades i en procés judicial i d’altres ja absoltes. Una d’aquestes persones és Jordi Pascual, periodista d’elCugatenc que estava degudament acreditat i cobrint l’acció. Per acabar, Rosell també ha recordat altres casos oberts que pesen sobre altres persones de Sant Cugat per motius similars, com el cas de ‘8 Mil Motius’ (sobre el què podeu llegir articles en aquest diari).

El segon parlament l’ha fet Enric López, d’Arran Sant Cugat, que ha parlat sobre les causes que consideren part del projecte independentista pel que l’organització treballa: ha repassat les causes fent un anàlisi de la situació actual i de les diferents lluites, que asseguren que van agafades de la mà contra el capitalisme: els continus atacs als refugiats que venen a buscar-se un futur millor, als venedors ambulants, les feministes encausades pel tall de vies del 8 de març de 2018, o els nombrosos desnonaments que es duen a terme a Sant Cugat i arreu del territori. Per acabar, el membre d’Arran ha recordat la lluita que es fa també des de l’assemblea del casal okupat la Xesca, un projecte autogestionat per un grup de joves de Sant Cugat i que ara té una ordre de desallotjament que es durà a terme el 19 de setembre. López ha recordat que es pot col·laborar amb el casal penjant un vídeo a les xarxes socials explicant què aporta la Xesca i anant a donar suport al local el dijous dia 19, durant tot el dia, per fer front al desnonament.

L’últim parlament, que ha tingut lloc abans de la música de PDs locals, ha sigut de la CUP de Sant Cugat. Laura Alegre ha destacat que ha minvat la lluita al carrer els últims mesos. Alegre ha posat èmfasi, seguint a Enric López, en què l’important de la lluita independentista no és canviar la bandera, sinó totes les coses que canvien amb ella: canviar el sistema des de la base, des de l’arrel del problema. De la mateixa manera, assegura que també és important tenir un full de ruta i decidir el què, el com i el quan. Alegre també ha dedicat unes paraules a l’emergència climàtica, que considera que és un dels problemes més importants del moment. La militant ha argumentat que cal eradicar el capitalisme per salvar el medi ambient. Finalment, de la mateixa manera com ho ha fer Arran, Alegre ha tingut un record per a Anna Gabriel, exiliada política i membre de la CUP.

Notícies relacionades