Junts per Sant Cugat omple el vestíbul del Teatre-Auditori en l'acte central de campanya

Fotos: Jordi Pascual

Carmela Fortuny ha arribat a l'equador de campanya omplint el vestíbul del Teatre-Auditori en l'acte central de Junts per Sant Cugat només alterat durant uns segons per un grup d'activistes que hi han accedint cridant "la FMA (Festa Major Alternativa) es queda a Sant Cugat". L'alcaldable ha criticat la protesta i ha etzibat: "Parlem de ciutat, senyores d'Arran i de la CUP!"

Més enllà de la reivindicació, que ha estat simbòlica i breu ja que han fet fora els manifestants, que han marxat sense causar problemes, l'acte ha estat marcat per la presència de personalitats de primera línia de Junts per Catalunya a nivell nacional així com una connexió amb Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull des de la presó i una amb Carles Puigdemont des de Waterloo.

El president Quim Torra ha cridat a votar Junts per Catalunya - Lliures per Europa a les europees posant en valor la força que tindria l'entrada de Puigdemont al Parlament Europeu. "Cada dia hi ha una amenaça sobre nosaltres", ha dit, "des de l'1 d'octubre anem endavant per la República i la independència".

"Si vam ser capaços de fer l'1 d'octubre què no serem capaços de fer en aquest país?", reivindica, tot dient que "el que ens importa és tenir un president de la República Catalana. Sobre el debat de la presidència del Senat i del Congrés critica el PSC per no haver demanat perdó per l'aplicació del 155.

Puigdemont ha reivindicat que "cada minut de repressió serà un vot de dignitat". Ha reivindicat una Catalunya lliure on, diu, és on vol que creixin els seus fills. Crida a afrontar les eleccions amb fermesa i sense rancúnia. Durant una estona ha conversat amb els tres presos.

L'expresident assegura que a Europa hi ha la convicció que "a Catalunya hi ha l'avantguarda de la renovació democràtica": "Europa no només ens està mirant, està esperant què fem". Parla de "degradació democràtica de l'Estat espanyol" i crida a demanar la gent que ajudi a fer política, com diu que va passar l'1 d'octubre.

Elsa Artadi, que ha acompanyat Puigdemont a la connexió, ha reivindicat la candidatura de Forn a l'alcaldia de Barcelona: "La ciutat mereix molt més, un nou model". Diu que l'1 d'octubre es va posar en perill a la capital per l'alcaldia d'Ada Colau.

Rull ha dit que "guanyarem la llibertat d'aquest poble" amb el catalanisme com a idea principal. També ha criticat l'actitud del jutge Marchena al judici: "Com volen que desitgem ser a un Estat que trepitja el més bàsic?".

Turull, recordant el seus anys com a gerent a l'Ajuntament de Sant Cugat, ha defensat Fortuny com a alcaldessa i l'ha encoratjat a millorar els resultats. Assegura que quan hi ha urnes "Catalunya parla" i que aquest cop ho farà per "uns joves que no tinguin por a fer un tuit, opinar, cantar o manifestar-se".

Forn, com a candidat a l'alcaldia de Barcelona, ha cridat a no refiar-se'n de les enquestes perquè "som l'enemic a batre". Ha posat en valor les declaracions dels votants de l'1 d'octubre al judici i ha animat la gent a votar Junts per Sant Cugat i Junts per Catalunya - Lliures per Europa per "complir el mandat".

En clau local

L'alcaldable Fortuny reivindica la tasca de govern feta pels governs convergents i, davant les crítiques al model de ciutat, diu que s'ha renovat el projecte sempre tenint en compte la proximitat, la modernitat i el progrés com a font de justícia social i econòmica.

Assegura que Sant Cugat és una ciutat amable, verda, saludable, ben connectada, inclusiva i que ha sabut créixer. "Hem construït una ciutat amb orgull i que se sent estimada", reivindica, tot repassant els noms dels exalcaldes Joan Aymerich, Lluís Recoder i Mercè Conesa.

Reconeix la seguretat, la mobilitat, el medi ambient i l'habitatge com a reptes a afrontar però criticant el "tots contra Carmela" que diu que practiquen la resta de forces. Junts per Sant Cugat es presenta com el partit que vol seguir el model dels darrers 32 anys.

Diu que el model està en risc perquè l'única alternativa al seu govern és un en què participi la CUP-PC, amb qui diu que hi ha un xoc de models. Als cupaires ha criticat l'aposta per la municipalització i les seves propostes sobre seguretat dient que no volen patrullatge tot i que cap representant de la formació ho ha dit en cap acte ni entrevista.

En clau europea i estatal

Beatriz Talegón ha defensat la independència com "una batalla que va de democràcia" i davant "la repressió i el retrocés de drets i llibertats". Assegura que allò important són les causes que fan que milions de persones apostin per la independència i prioritza l'eix nacional dient que "no existirà esquerra i dreta si no hi ha una República lliure". També s'ha felicitat perquè gent d'arreu de l'Estat pugui optar per candidatures independentistes a les europees.

Notícies relacionades