Embranzida de la participació en el Consell de Barri del Centre-Est

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Constitució del Consell de Barri del Centre-Est. Foto: Jordi Pascual

 

Ferran Villaseñor, d'ERC-MES, és un dels dos presidents de Consells de Barri que no forma part del govern. Encarregat del Centre-Est es presenta com un revulsiu per a la participació amb el canvi d'horari i el foment del Pla de Millora del Barri del Monestir. En la constitució del plenari de districte celebrada el 15 de gener a la Casa de Cultura es va evidenciar el canvi de tendència. Hi van acudir gairebé 60 persones entre representants i veïns.

 

El regidor no va aportar cap proposta per a la sotspresidència, la secretaria i la representació en el Consell de Ciutat, on es tractarà el pressupost participatiu, sinó que les entitats van presentar les candidatues i les van votar. Finalment Ángeles Serrano és la sotspresidenta; Rebeca Galán, la secretària, i Andrés Ares, el representant del Consell del Centre-Est en el de ciutat.

 

Davant de la gran quantitat de barris inclosos al districte, es constitueixen una comissió territorial per a Can Barata, una per a Coll Favà i Can Magí i una per a Volpelleres i La Guinardera. El treball de Torreblanca es compaginarà amb el Consell de Barri del Centre-Oest constituït el 3 de desembre. Per mantenir les diferents zones amb igualtat de condicions, la seu serà rotatòria tot i que la Casa de Cultura serà la principal.

 

També es constituirà un consell d'entitats per preparar les trobades trimestrals i un primer grup de treball de comunicació. Les vies d'informació previstes són el correu electrònic, la web de l'Ajuntament, una revista en paper, la cartellera, Facebook, Twitter i Whatsapp. A més, el torn de paraula dels veïns, a l'igual que a La Floresta, passa a ser el primer punt de cada reunió.

 

Ferran Villaseñor i Joan Puigdomènech al Consell de Barri del Centre-Est. Foto: Jordi Pascual

 

El Consell de Barri del Centre-Est disposarà per primer cop de diners de lliure disposició. En total són 15.000€ que s'empraran en allò que desitgin els veïns mitjançant la presentació i estudi de projectes a debatre. També disposen de 3.000€ per a despeses de gestió que en part s'empraran per sufragar el cost de la revista.

 

La millora del barri del Monestir

 

El Projecte Integral de Millora del barri del Monestir és el primer repte del Consell de Districte del Centre-Est. S'emmiralla amb els processos participatius del Pla de Millora i de les places de La Floresta però va més enllà de la pavimentació per plantejar aspectes d'aparcament, espais, parcs... El seu àmbit d'actuació és el barri de Sant Francesc i del Monestir des de la Delphi fins a Rambla del Celler amb la plaça d'En Coll i l'avinguda Cerdanyola com a espais centrals.

 

El treball s'organitzarà a través d'una comissió amb associacions de veïns, AMPA, comerç i tècnics municipals que vehicularan les propostes a través del Consell de Barri per fer-les arribar al Comissionat de Participació. La primera reunió es farà la segona quinzena de gener i servirà per recollir informació de la situació i afectacions ja realitzades així com la determinació dels àmbits d'influència.

 

La segona reunió encara no te data i servirà per fer una validació d'aquesta feina i per dissenyar el model de participació digital i presencial. El resultat del debat de les propostes culminarà amb el treball dels tècnics municipals que ha de permetre fer realitat les propostes dels veïns.

 

Els articles publicats a la secció d'Opinió són responsabilitat de l'autoria de cada escrit.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article