El PSC engega una campanya pel 40è aniversari i posa en valor la tasca feta en clau local

Foto: Jordi Pascual

Des de fa uns dies a diversos carrers de la ciutat llueix una campanya per celebrar el 40è aniversari de la unificació de la federació catalana del PSOE, del Partit Socialista de Catalunya-Reagrupament i del Partit Socialista de Catalunya-Congrés per fundar el PSC actual. Aquests 100 cartells avancen el que l’agrupació socialista local treballarà durant els propers mesos, una campanya per posar en valor tota la feina feta durant les darreres quatre dècades a la ciutat. És per això que es proposen fer una exposició –que en format reduït serà itinerant pels districtes–, un recull d’entrevistes a diferents representants locals, l’edició de fullets informatius i de butlletins de barri, xerrades sectorials –amb la trobada d’antics regidors– i un llibre que serveixi per recollir tota la informació recopilada.

“Som l’única força política que, sense haver canviat de sigles, ha tingut representació continuada al municipi durant aquests 40 anysˮ, recorda una vegada més el primer secretari i portaveu del grup municipal, Pere Soler, qui diu que el motiu de la campanya no és la proximitat de les eleccions municipals sinó celebrar l’efemèride: “Hi ha record de marca perquè la campanya és del PSC però no pensem en els comicis sinó en posar en valor tot el que hem fet en els darrers 40 anys d’històriaˮ.

Els socialistes estan orgullosos d’haver encapçalat els dos primers governs des de la caiguda del franquisme (del 1979 al 1987) amb Àngel Casas com a primer alcalde democràtic de la ciutat i Josep Oriol Nicolau com a segon. És per això que, entre les dites històriques, Soler reivindica la tornada a govern al gener del 2017 i fins al novembre del mateix any, quan va quedar en suspens sense reprendre’s l’acord. Tot i així, José Gallardo, coordinador de campanya del grup municipal i portaveu de l’agrupació, defensa que la història també passa per la tasca feta des de l’oposició.

Entre alguns dels moments destacables d’aquests 40 anys d’història, els socialistes destaquen acords i mèrits propis com ara el pacte pel creixement de la ciutat l’any 2000, l’acord per definir el model d’escoles bressol municipals, la irrupció de Montserrat Turu a Valldoreix, la reorganització del centre de la ciutat, l’ajust del Pla General Metropolità (PGM) per evitar una ciutat densa, la xarxa de desfibril·ladors i l’aposta per tenir casals als barris.

Tot just repassen documentació però asseguren que, a falta de veure si se’ls ha escapat algun canvi de regidoria o vocalia que no tenen controlat, el PSC ha tingut 63 regidors –16 dones tot i que ara per estatuts apliquen la llista cremallera home-dona–, 10 vocals a l’EMD de Valldoreix, dos alcaldes, un president a Valldoreix i Montserrat Turu com aposta de diverses forces polítiques. Just a finals del mandat passat van viure un moment de crisi, reconegut pel mateix Soler, que els va costar la seu al costat del Celler modernista. Ara, però, assegura, el partit està en creixement, han recuperat la seu i ja treballen, amb ell com a candidat, per intentar augmentar la representació al Ple.

Notícies relacionades